Політичне заробітчанство, або “Коцюбинський десант” в Ірпені вимагає декларації депутатів

0

На сесії в Ірпені коцюбинці вийшли з плакатами. Вони вимагали депутатів Святослава Куценка з “Нових облич” та Володимира Молчанова з БПП показати свої декларації. До слова, ці депутати не балотувалися в Коцюбинському і не є обраними депутатами тих, хто влаштував акцію.

Вимога коцюбинців нібито справедлива, особливо, враховуючи те, що декларацій цих депутатів на сайті НАЗК досі чомусь нема і це є порушенням закону. Але в те, що літні жінки їхали аж з Коцюбинського для того, щоб 20 хвилин потримати плакати про декларації на сесі в Ірпені з власної ініціативи, якось не віриться. І ось чому.

ЧЕСНО писали про те, що 4 депутати Ірпінської ради не подали вчасно свої декларації і їм загрожує як мінімум штраф, ще кілька тижнів тому. Тоді, чомусь, ніхто не вимагав показати статки в Куценка, хоча попередня сесія була слушною нагодою. Інформація про майно депутата знадобилася прихильницям мера Ірпеня Володимира Карплюка лише після попередньої сесії, коли Куценко з трибуни заявив, що не збирається голосувати за бізнес-питання Карплюка і таки не голосував. Ось результати поміменного голосування, які заледве вдалоря отримати після сесії громаді.

Тоді ж Карплюк заявив, що позбавить Куценка мандату. Тому можемо припустити, що це акція носить виключно політичний характер і не має на меті адвокацію такого серйозного питання, як оприлюднення декларацій.

З-поміж коцюбинців була прихильниця мера Ірпеня Любов Таран, її подруга Толстикіна та екс-депутатка Коцюбинської ради Марія Пегета, яка брала участь в дерибані лісу, не оприлюднювала як депутат своєї декларацій та не подавала публічно звіти, а тепер стала борцем за оприлюднення декларацій.

Фото Ігоря Швеця

Коли міський голова Ірпеня Володимир Карплюк насильно і супроти волі громади приєднував Коцюбинське до Ірпеня, то депутатка Пегета разом з ним кричала “Ирпень” і при цьому їй було все одно, що виборці – проти приєднання.

До слова, ця ж компанія літніх жіночок гастролює не лише на підтримку Карплюка, а й на підтримку мера Бучі Анатолія Федорука. Влітку вони нібито”рятували місцеве самоврядування Бучі” під Ірпінським судом. Тобто мера Бучі приїхав підтримати аналогічний десант з Коцюбинського – ті ж самі Таран і Толстихіна.

169.jpg (459×348)

Досі не з’явилася на сайті НАЗК декларація ще одного депутата від “Нових облич”, який знаходиться вже майже рік в Іспанії, забудовника Ігора Вишнякова.

Чомусь його статки та майно жіночок з Коцюбинського не зацікавили. Може тому, що сотаник Карплюка Куценко відкрито виступив проти мера Ірпеня, а Вишняков ні? І те, що Вишнякова немає на сесіях десант з Коцюбинського теж не хвилювало. Дивна вибірковість…

Користувачі соцмережі facebook одразу ідентифікували “коцюбинський десант” і поцікавилися чи так само ревносно жіночки перевіряють депутатів з Коцюбинського. Зокрема, цікавляться походженням коштовної хутряної шубки депутатки “Нових облич” Катерини Ющенко-Корбут, яка за рівнем доходів опинилася з-поміж депутатів злиднів.

Окрім незрозумілих доходів депутатки в Коцюбинському теж є в кого вимагати декларації. Про це писала “Громада Приірпіння”. Не подали декларації депутати Коцюбинської селищної ради члени партії “Нові обличчя” Дениса Бабака та Вадима Яновича.

 

Також досі немає декларації самовисуванця Миколи Єременка. Може Таран і інші дві коцюбинчанки не візьмуть собі цю інформацію на озброєння й уже починають малювати плакати й готуватися до сесії на 9 червня у своєму селищі?.

Тема декларацій та їхнього оприлюднення – це справа честі для всіх українців. Цього доволі тривалий час добивався громадський сектор.

“Громада Приірпіння” намагалася вкотре запитати в Куценка, чому той досі не подав свою декларацію до НАЗК й порушує тим самим, як інші, перераховані нами депутати, закон, але депутат не відповідає на телефонні дзвінки. Прізвища тих депутатів, які подали декларацію із запізненням або не подали її взагалі Громадський рух ЧЕСНО передав до НАЗК і чекає на відповідну реакцію.

Авторка: Ніна Костенко, журналістка

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539