Коцюбинське: Як волонтери обрганізували свято для всього селища

0

Підготовка до святкування Дня захисту дітей тривала кілька тижнів. Як і на Новий рік, волонтери селища готували майже все своїми силами, оскільки бюджетне фінансування для таких заходів не передбачене депутатським корпусом.

“Напередодні проведення свята ми в Будинку культури до пізньої ночі готували дітям сюрприз – надували повітряні кульки і крутили з них квіти. Цих кульок було десь до півтисячі, які ми мали роздати дітям на свято. А вчив нас всіх крутити кульки Владислав Журавель,” – розповідає Олена Сокотюк.

Зрештою в коридорі будинку культури опівночі була ціла гора квітів від волонтерів.

Під час свята Журавель проводив майстер-класи.

Перед святкуванням Дня захисту дітей відбулася вистава “Ну, постривай” або “Вовк та заєць квапляться на уроки” від театру “Каскадер”, який вже приїздив в березні з постановкою “Рапунцель”. Квитки допомагала поширити волонтерка Людмила Мирончук. Кожен хто купив квиток для своєї дитини автоматично давав можливість малечі з соцнезахищеної сім’ї до Дня захисту дітей відвідати виставу. Такі були домовленості з театральним колективом “Каскадер”.

Після вистави діти одразу вийшли з Будинку культури і розпочалося святкування.

Сценарій свята писала мешканка Лісової Ніна Чижевська, яка взялася організовувати загалом весь захід до 1 червня.

Сцену для того, щоб діти могли на своє свято гідно виступити, зголосився надати “Атлант”. За прикрашання сцени відповідав Владислав Журавель.

Програму вів молодий батько та професійний актор Богдан Олійник, який мешкає на Лісовій.

Протягом двох тижнів перед святом працівниця Будинку культури Віталіна відбирала на конкурсній основі місцеві таланти Коцюбинського, оскільки волонтери прийняли рішення, що на День захисту дітей виступатимуть тільки місцеві діти. Підготували загалом 40 номерів. Це були і гітаристи, і піаністи, і виступи хіп-хоперів – номери були різнопланові.

Активісти відзначають, що дуже багато талановитих дітей було з новобудов.

“У порівнянні з минулим роком мені сподобалося, що готувла свято не лише команда активістів, а кожен, хто мав бажання долучитися. У нас був квест, під час якого діти побували на різних станціях. Наприклад, військова частина представляла військлву станцію, ліцей відповідав за станцію сопртивну, БК і музшкола представляли вокальну станцію, “Атлант” за будівельну,  бібліотека за книжкову і т. д. Тобто це дійсно було свято, де міг долучится і проявити себе кожен, хто відчуває себе частиною громади,” – наголошує Чижевська,

За музику на святі відповідав цьогоріч працівник 18 школи Вячеслав Рибаков та Дмитро Константинов, який теж допомагав з організацією.

Ніна Чижевська також проводила конкурси з-поміж дітей, де вони мали змогу отримати призи, які допомогла організувати родина Скіпальських.

Під час закупівля подарунків в магазині “Умка” активістам зробили суттєву знижку до 30 %, оскільки призи були до Дня захисту дітей. Це було рішення Руслана Уманського, який торік для святкування 1 червня допомагав із музикою, солодкою ватою, аніматорами та костюмами для дітей.

Без імені

Канцелярію та книжки допомогли для дітей організувати у психологічному центрі “Розраді”, яким керує Валентина Бондарівська. Також посильно допоміг Євген Форостовський, який привіз канцелярію для дітей та інші подарунки.

Батьки з дітьми розважалися й фотографувалися.

Аквагрим малювала дітям Ірина Латиш та Олена Сокотюк, який допомагала донька, бо навіть удвох вони не могли встигнути намалювати аквагрим .

“Якщо мене запитають, як пройшло свято і що було за чим – я не знаю. Бо все що я бачила – це щасливі обличчя дітей, які до тебе підходили і ти їх питав: як тебе звати і що ти хочеш, щоб тобі намалювали. І так ми робили аквагрим. Була просто довжелехна черга тих, хто хотів, щоб обличчя розмалювали. Діти це люблять. Тому крім щасливих облич дітей я навіть не знаю, що там відбувалося довкола,” – розповідає Олена Сокотюк.

jjj

“Атлант” виставив свій намет, де з дітьми конструювали вежі.

Повітряні кульки роздавалив всім охочим.

Оксана Недашковська допомагала на фотовиставці малюнків дітям.

Організатори дитячої студії “Диводар” закупили фарби, альбоми та пензлики і малювали одразу з дітками в парку малюнки. Їх одразу вивішували на виставку.

Працівникик бібліотеки традиційно допомагають в організації свят і вчать дітей робити квіти зцукерок та кольорового паперу.

Також дітей вчили, як робити орігамі.

Мами могли відпочивати, поки діти мали чим займатися.

Новий приватний дитячий садок, який працює на Пономарьова 26, організував свій стіл для поробок для найменших. Тут діти робили аплікації та малювали. Проводила майстер-клас Ольга Зеленковська, яка відкрила дитсадок.

Danilov School проводили майстер-класи щодо хіп-хоп мистецтва. Нагадаємо, що торік вони теж брали участь у підготовці та організації свята.

Без імені

Людмила Демченко разом з дітьми робила обереги, щокрема на  полотняних підковах клеїла насіння та різні рослинні елементи.

Військова частина Коцюбинського разом із “Ратибором” провели заняття для хлопців, як поводитися із зброєю. Показали як збирати і розбирати зброю.

Також з організацією свята допомагали діти, які підготували 40 номерів, аби розважити публіку, ведуча та організатор свята Ніна Чижевська, співорганіхатори Наталія Пилипенко, Євген Форостовський, Людмила Мирончук, Ірина Латиш, Олена Сокотюк, Галина та Андрій Скіпальські, а також інші мешканці селища та працівники школи й Будинку культури Вячеслав Рибаков, Дмитро Константинов, Danilov School, Ліна Радуда, Оксана Недашківська, Владислав Журавель, Людмила Демченко, Володимир Маслюк та інші небайдужі коцюбинці, а також театральний колектив “Каскадер”.

Нагадаємо, торік волонетри Коцюбинського теж організовували святкування Дня захисту дітей своїми силами. 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539