Дерибан лісу: скільки коштувало примирення Федорука та Карплюка?

0

Депутати Бучанської ради віддали під забудову 10 га лісу.

На сесії проголосували за дозвіл на розробку детального плану території в межах вулиць Революції, Гоголя, Багряного, Шевченка та чинної забудови.

У рішенні ради йдеться про те, що на цій території планується розміщення садибної та багатоквартирної забудови та об’єктів придорожного сектору.

На кадастровій карті можна побачити територію, яку планують забудувати. Вона розташована поряд з рестораном “Рим” і повністю вкрита лісом.

Ось приблизна територія забудови.

Майже половина земельних ділянок в лісі, які планується забудувати, належить родині мера Ірпеня Володимира Карплюка та наближеним до нього особам та фірмам.

Деякими ділянками в лісі, які мають цільове призначення ведення особистого селянського (!!!) господарства, володіє Карплюк особисто.

Екс-дружина Карплюка Лариса Карплюк, з якою він міг розлучитися заради партнерки по бізнесу Наталії Бойчук, також має наділи в межах нового ДПТ.

Поряд з Карплюками землі має й Наталія Бойчук. У неї з десяток земельних ділянок з різним цільовим призначенням – як під забудову, так і ОСГ.

По сусідству з Карплюками та Бойчук, земельна ділянка, яку в Бучанської ради орендує ТОВ “Споруда”. Як відомо, засновником цієї компанії є Бойчук, а керівником  – радник мера Ірпеня Петро Щербина. Нещодавно Бучанська рада продовжила договір оренди цій компанії.

ТОВ “Споруда” орендує 60 соток землі в лісі.

За словами депутатів, до теритирії забудови увійшла й земельна ділянка, оформлена на типографію “Клякса”, співзасновником якої є депутат Микола Йощенко. Як відомо, Йощенка відкликають з депутатів за народною ініціативою.

Розробку детального плану забудови цієї території депутати погодили після того як мери Бучі та Ірпеня помирилися. Після затяжного конфлікту й публічного вибачення секретаря Бучанської ради Василя Олексюка перед Карплюком, мер Бучі Анатолій Федорук поставив на голосування рішення про забудову лісу в Бучі.

Джерела в Ірпінській раді твердять, що забудова землі біля “Риму” була умовою Карплюка аби не відкликати Олексюка, якого обрали секретарем Бучанської міської ради, з депутатів.

“Мені відомо, що разом з Йощенком та Гарбузом планувалося відкликання Олексюка. І партія “Нові обличчя” це рішення підтримала б. Карплюк був злий на Олексюка через публічні образи в соцмережі. Публічне вибачення Олексюка перед Карплюком було лише однією з умов мера Ірпеня. Друга умова, після якої Олексюка ніхто не чіпатиме і він і далі прикриватиме дерибанні схеми Федорука, – це дозвіл на будівництво в Бучі”, – розповідає “Громаді Приірпіння” джерело в Ірпінській раді.

В Бучанському ТВК кажуть, що займаються перевіркою підписів за відкликання депутатів.

“До нас надійшли документи з підписами виборців. Триває перевірка. За законом немає різниці, який у депутата номер по списку. Для відкликання одного депутата потрібно зібрати більше 300 голосів. Ця квота визначається ТВК під час виборого процесу, вона була визначена в 2015 році під час виборів за формулою, яка прописана в законі про місцеві вибори”, – розповідає “Громаді Приірпіння юристка та член ТВК Оксана Алєксікова.

Зауважимо, що на одній з останніх сесій в Ірпені Карплюк пригрозив депутатів Нових облич Святославу Куценку, що позбавить його мандату. Бабусі з Коцюбинскього пікетували на сесійному засіданні саме Куценка за неподання декларації, хоча в Нових обличчях є й інші депутати, які цього не зробили.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539