Буча: влада дає 7,5 мільйонів на парк для піару Федорука

0

Депутати проголосували за паркову інвестицію 15 червня. Це еквівалент вартості майже половини дитячого садочку. Роботи в парку авральними темпами проводили напередодні міжнародного фестивалю “О’Фест”.

Гроші отримають КП “Бучанське УЖКГ” та КП “Бучазеленбуд”. Про це “Громаду Приірпіння” повідомив депутат Бучанської ради від партії “Свобода” Олександр Животовський:

“Озвучила бюджетне питання Тетяна Симон. Коротко зачитала, сказала, що це питання розглядали на комісії й можна ставити на голосування. Я сказав, що не погоджуюся з такими шаленими витратами на парк. У нас перевиконання бюджету на 5 млн. грн, а ми тратимо лише на парк більше 7-ми. Я сказав, що є й інші проблеми в місті. Є вулиці, які ніколи, з моменту створення, не бачили асфальту. Є вулиці, на яких необхідний тротуар, наприклад, вулиця Садова. У нас багато проблем, які не вирішуються. Я вже мовчу про садочки та школи, яких катастрофічно в місті не вистачає. Діти в школах тепер платять за своє харчування. Я люблю парк, але він вже для нас золотий. Вважаю, таке використання коштів не раціональним. Переконаний, що в будь-якій цивілізованій країні в першу чергу думали б про користь для громади, а вже потім про естетику. Яка користь громаді від парку?”

“Це питання ми не підтримали. Разом з нами утрималися ще 4 депутати з Партії захисників Вітчизни – Олександр Таможній, Руслан Данюк, Андрій Подкідишев та Олександр Кравчук“, – додає депутат.

Активістка, яка опікується питаннями освіти в Бучі й ініціювала збір підписів під петицією про надання місця для закладів освіти Ольга Продан обурена таким марнотратством депутатів та голови.

“В місті критична ситуація в освіті, дітям не вистачає місць в садочках і школах. Але замість того, щоб забеспечувати дітей якісною освітою, наші депутати переймаються благоустроєм території, яку називають Бучанським парком. Ця територія належним чином не оформлена й не є навіть комунальною власністю міста. Наразі триває збір підписів під петицією до Бучанської ради про надання приміщення бучанського відділу освіти для переоблаштування і надання під класи для школи № 4.” –  розповідає Продан.

“Торік діти цієї школи, яка навчається в три зміни, навчалися в коридорах, що мають назву “мобільних” класів. Також ми просимо виділити з бюджету кошти на ремонт та облаштування класів у школі й не вимагати ці кошти з батьків на батьківських зборах. Можливо, депутатам варто задуматися для чого їх обирали – для того, щоб вони створювали гарну картинку для кращого продажу чиєїсь нерухомості та піару Федорука чи для того, щоб вони представляли інтереси громади й сприяли вирішенню проблем кожного виборця на своєму окрузі?”, – додає активістка.

Примітно, що роботи з висадки дерев та кущів до пізньої ночі перед початком фестивалю виконували в тому числі працівники Бучанського відділу освіти.

“Перед відкриттям фестивалю в парку працювало багато людей. Встановлювали нові урни, насипали чорнозем на траву, висаджували дерева, кущі. Вже сутеніло як я зустріла начальника відділу освіти Олега Цимбала, який ішов з лопатою в супроводі вчителів. Він не приховував того, що його змусили працювати в парку. Вони носили дерева й кущі на новому майданчику в парку, це я бачила особисто. Цікаво, чи заплатили їм за їхню роботу, чи вони просто відпрацьовуватимуть тепер пожиттєво колись отримане комунальне житло? По парку на сіґвеї їздив мер, контролював роботи. Це робилося для того, щоб відпочиваючі бачили, хто ініціатор робіт і кому вони мають дякувати”, – розповідає журналістка Олена Жежера.

До виконаних робіт у Бучанському парку та навколо нього увійшли:

  1. Капітальний ремонт тротуару комунальної власності по вул. Інститутська (від Бучанського міського парку до вул. Вокзальна) на суму 650 тис. грн.
  2. Капітальний ремонт автостоянки (біля Бучанського парку) комунальної власності по вул. Інститутська на суму майже 300 тис. грн.
  3. Реконструкція тротуару по вул. Рози Люксембург (від вул. А.Михайловського до вул. Інститутська) в бік Бучанського парку на суму майже 1 млн. грн.

      4. Капітальний ремонт мереж вуличного освітлення комунальної власності на території Бучанського міського парку на суму 1 млн. 21 тис. грн.

5. Капітальний ремонт мереж електропостачання – 41,5 тис. грн.

6. Реконструкція майданчику для розваг “Зірка” в Бучанському міському парку на суму 1,5 млн. грн.

7. Капітальний ремонт центральної мережі водопостачання системи автоматичного поливу в Бучанському міському парку на суму більше 260 тис. грн.

8. Реконструкція майданчику для розваг з влаштуванням пішохідної алеї в Бучанському міському парку  на суму майже 261 тис. грн.

9. Реконструкція майданчику для розваг з влаштуванням пішохідної алеї в Бучанському міському парку в м.Буча Київської області на суму на суму 1 млн. 238,3 тис. грн.

10. Капітальний ремонт паркану по вул. Інституцька комунальної власності – 1 млн 450 тис. грн.

До слова, парканом був огороджений табір “Променистий”, який  підпорядкований МВС України. Але роботи з заміни паркану проводила Бучанська міська рада за бюджетні кошти платників податків.

Мешканці мікрорайону “Тарасівський” неодноразово через депутата Ганну Крупу, яка голосувала “за” оплати ремонтних робіт у парку, зверталися до міського голови Анатолія Федорука з проханням виділити кошти на облаштування спортивного майданчику – футбольного та волейбольного поля в цьому мікрорайоні. Але на це коштів в бюджеті немає.

“Крупа розповіла, що питання футбольного та волейбольного поля піднімала неодноразово. Але їй відповідають в раді, що грошей в бюджеті нема. Тобто, кілька тисяч грн. для того, щоб купити сітку, волейбольні стійки та насипати піску, щоб наші діти влітку могли займатися спортом поряд з будинком, в бюджеті нема, але для парку не шкода нічого. Нам, наприклад, до центрального парку ходити далеко – де проводити дозвілля нашим дітям. Ми навіть звернулися до народного депутата, обраного по нашому округу – Ярослава Москаленка, щоб допоміг нам облаштувати спортивну зону, але відповіді ще не отримали”, – розповідає мешканка Тарасівської Марина Герда.

Нагадаємо, свою передвиборчу кампанію на виборах до Верховної ради Федорук проводив на території Бучанського парку. Чиновник проводив там екскурсії для мешканців населених пунктів, що входять до 95-го виборчого округу. Після екскурсій мер пригощав електорат у кав’ярні на території парку.

samooborona

Як відомо, під час передвиборчої капманії кандидат в нардепи Федорук побудував свою програму таким чином, що обіцяв виборцям не законотворчі ініціативи, а те, що можна зробити на рівні місцевого самоврядування на посаді міського голови.

Він ставив пріоритетом будівництво шкіл, садочків, покращення пасажирських перевезень, розвиток медичної інфраструктури.

 

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539