Ірпінці звинувачують “батьківщинівця” Гуріна у побитті людей

0

Сутичка сталося вночі 19 червня по вул. Пушкінській. Про побиття “Громаді Приірпіння” повідомила Валентина Шаповал – директорка Державного ветеринарного підприємства, яка твердить, що територію цього підприємства екс-депутат Віктор Гурін забрав незаконно. На противагу активістам Гурін твердить, що потерпілим є саме він. Твердить, що у нього струс мозку і у нього крали паркан.

Правоохоронці переконують “Громаду Приірпіння”, що Гурін не мав права будуватися, бо на ділянку накладений арешт. Екс-депутат, зі слів поліції, змінив юридичну адресу й так спробував розпочати будівництво. Гурін переконує, що все робить, згідно з законом і хоче будувати таунхаузи.

Після того як кілька днів тому громада розібрала будівельний паркан по Пушкінській, 53, очевидці твердять, що Гурін вночі вже чекав на активістів.

Гурін разом зі своїм сином та ще п’ятьма молодиками дубинками побили голову ОСББ по Чехова, 22 Ларису та її чоловіка Ігоря. Гурін караулив громаду в кущах з дубинками, чекав, що хтось ще може прийти валити паркан, що лишився. Десь близько першої ночі почулися крики. Почали сигналити машини. Люди вибігли з будинків, а на них напали Гурін та його компанія й почали бити всіх підряд дубинками. Як потім з’ясувалося, вони просто вийшли на захист якогось чоловіка, якого бив Гурін біля свого незаконного будівництва”, – розповідає підприємства Валентина Шаповал.

Фото Лаврентія Кухалейшвілі

Вона твердить, що її підпис підробив Гурін, коли був головою земельної комісії місцевої ради.

“Саме цікаве, що Гурін, після того як побив людей, перший викликав швидку і зробив так ніби його побили. зараз ми їдемо в поліцію давати свідчення”, – додає Шаповал.

У коментарі “Громаді Приірпіння” Гурін запевняє, що потерпілий – саме він:

“Мы поймали две машины, которые крали наше майно. Забор – снимали железный профнастил и грузили к себе в автобус. Автобус милиция забрала и завезла на штрафплощадку, як речовий доказы. Поймали два человека, которые это делали… Мы когда одного поймали и затрымали, то люди подумали, что мы какие-то хулиганы, повыскакивали з дому и не разобравшись у нас выйшов с ними конфликт.

Потом приехала милиция и мы, как говорится, все уладили, кроме того, что мне пробили голову. У меня зашивали голову, струс мозку диагностирован и принудительно меня. Просто що в мене січас нема часу – стане погано – я приїду. ”

Гурін надав редакції довідку з лікарні з діагнозом.

Гурін запевняє, що вже раніше викликав поліцію для захисту свого паркану, але діями поліції залишився невдоволений.

“Перед етім ноччу крали забор, позвонили мне – сказали. Я позвонил в милицию – раз, другий, третій. Міліция три раза єзділа і розказувала нам, що все нормально – ніде нічого нема. А вони крали на машині з прицепом. На следующий день я опять попросил людей, що если там где-то шото, чтоб сказали. Следующий день позвонили опять ночью – мы приехали – стоить микроавтобус Мерседес, машина легковая, и в микроавтобус загрузили вже 14 листов железа. Перед этим так званые активисты мне деревянный забор частыну поламали и сделали свободный доступ на территорию до этого дорогого забора. И теперь ездять ночью, как шакалы, жывляться, що можна вкрасты… Одни делают одно под благими намерениями, а шакалы и мародеры продолжают ихнюю справу. И у меня такая цепочка прослеживается, что это звенья одной цепи”, – каже Віктор Гурін.

Щодо зміни юридичної адреси забудовник переконує, що адреси отримані законно під будівництво кожного котеджного будинку.

“Кожний власник земельной ділянки згідно з Конституцією може розпоряджаться своїм майном на свій розсуд… у нас була земельна ділянка, ми її поділили офіциально – через соотвєтствующі служби, Держкомзем і всьо – поділили на окремі земельні ділянки. Отримали кадастрові номера. І не може буть 19 кадастрових номеров на одном адресном номері. Як ви считаєте? Ми звернулися опять же таки офіциально отримали номерні знаки на каждий участок… То, що ми поміняли адреса – ето соответствуєт нашому бажанню построїть там індивідуальні житлові будинки зблокованого типу. Под каждий будиночок іде свой вход, кусочек землі і своя окрема територія і свой номер. Скажіть, що в етом протівозаконного на вашу думку?”

Прес-служба поліції Київської області “Громаді Приірпіння” повідомила, що вже відкрите кримінальне провадження.

“Була бійка між активістами і забудовником. Тілесні ушкодження отримали і ті, і ті. Відкрите провадження за статтею 125 КК – нанесення легких тілесних ушкоджень. Зараз вирішується питання ще з прокуратурою, щоб відкрити кримінальне провадження за ще однією статтею. На цю ділянку накладено арешт, щоб будуватися забудовник змінив юридичну адресу”, – зазначає прес-секретар поліції Київської області Микола Жукович у коментарі “Громаді Приірпіння”.

Активісти підтверджують, що на земельну ділянку, де зараз хоче зводити висотки Гурін, дійсно накладено арешт й він змінив юридичну адресу.

“На цю ділянку накладено 2 арешти – в цивільній справі й кримінальній. Та рішення судів Гурін не виконує. Не дивлячись на арешти, він продовжує будувати. На ділянці він міняє адреси, в чому йому допомагає Ірпінська рада. Але ми будемо іти до кінця, бо ми повертаємо землю державі. Він розуміє, що якщо піде Карплюк – йому вже ніхто не допоможе, тому так і поспішає швидко розпочати будівництво”, – розповідає активістка Ольга Тішина.

Будівельний паркан активісти розібрали, а котлован почали засипати.

Фото Лаврентія Кухалейшвілі

“Ми подали документи до суду, щоб накласти знову арешт на цю земельну ділянку. Щодо побиття – ведуться слідчі дії, будуть допитані свідки, ми маємо отримати результати експертизи, якою буде визначено ступінь тяжкості завданих травм. Про хід слідства будемо інформувати додатково”, – розповідає “Громаді Приірпіння” начальник поліції Ірпеня Ігор Падюк.

Мешканці Ірпеня наголошують, що це не єдиний силовий епізод, який пов’язаний з екс-депутатом.

Гурін – дуже небезпечна людина. 5 днів тому він побив мого чоловіка – про що є заява в поліцію. В 2011 році він погрожував людям зброєю, про що також було відкрите провадження. Також він погрожував фізичною розправою нашому юристу”, – додає Тішина.

Шаповал розповідає, що про те, що ділянка на Пушкінській захоплена незаконно знають і представники влади Ірпеня:

“Коли Богдан Кавулич, який проводив антикорупційне розслідування щодо дій Ірпінської влади, нашій темі він присвятив 5 сторінок у своєму акті. Тоді я спілкувалася з Дмитром Христюком, який ще був у складі комісії Кавулича. Христюк особисто мені обіцяв, що на ділянці не буде зрубано ні одного дерева. Але зараз він вже в іншій команді – і за цей час вже зрубали 21 сосну”.

Нагадаємо, Гуріни відомі мешканцям Ірпеня як забудовники, з якими громадськість вже не перший рік воює як з дерибанниками державної землі.

Як відомо, Артем Гурін та його батько Віктор Гурін – фігурують серед спонсорів “Батьківщини”, на рахунки партії вони перерахували близько 40-ка тис. грн. Гуріни балотувалися до Ірпінської ради у 2015 році від “Батьківщини”, але не спромоглися виграти.

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539