Побиття активістів: депутати облради звернулися до правоохоронців

0

Депутатський запит до очільників обласної прокуратури та поліції депутати облради підтримали 22 червня. Обласні представники громади  просять прокурора Київської області Дмитра Чібісова та керівника полівіції Дмитра Ценова взяти під особистий контроль розслідування кримінальних проваджень, порушених за фактом побиття активістів. Про це “Громаді Приірпіння” повідомив голова регламентної комісії Київської облради Роман Титикало.

“Ми на постійній комісії з питань регламенту неодноразово звертались до правоохоронних органів з приводу побиття активістів. Але вказані кримінальні справи не розслідуються і факти побиття продовжуються.Отсанні побиття голови ТВК смт Коцюбинське змусило нас більш активно долучитись до цього питання”, – каже депутат від “Самопомочі” Титикало.

Запит підписали члени регламентної комісії, зокрема і “свободівець” Ігор Домбрвський, який представляє виборців Приірпіння.

У запиті також йдеться і про активістів Петропавлівської Борщагівки, які ведуть боротьбу за збереження Вумівського лісу. журналістці Валентині Аксьоновій спалили 2 машини, а представника активістів Олександра Дядюка.

Нагадаємо, вранці 14 червня у селищі Коцюбинське молодий чоловік на замовлення побив голову ТВК селища Людмилу Демченко.

Того ж дня невідомі розбили скло і обшукали машину батька голови селища Коцюбинське Ольги Матюшиної.

Зранку 7 червня в Коцюбинському двоє чоловіків прокололи шину автомобіля Nissan Note, яка належить журналісту та місцевій активістці Ірині Федорів.

Перед засіданням Уряду 21 червня представники громад Київщини пікетували Кабмін з вимогою відставки міністра МВС Арсена Авакова через зростання злочинності – низку підпалів машин, побиттів та нападів на активістів і бездіяльність поліції.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539