Чи буде подавати апеляцію по табору “Зоркий” прокуратура Київської області? (Оновлено)

0

Ірпінські забудованики продовжують керувати не лише в Ірпені, а й у Києві. Це видно на прикладі колишнього табору “Зоркій”.

Мова йде, зокрема, про вплив забудовників на Генпрокуратуру. Я вже писав, що дивним є те, що заступник Генпрокурора Анжела Стрижевська, яка рік тому доручила прокуратурі  Київської області (лист ГПУ від 25.08.2016 р № 05/1-591 вих 16) представляти інтереси держави в Господарському суді Київської області, в травні цього року передумала. Стрижевська направляє лист-відповідь на запит народних депутатів України на чолі з нардепом від БПП Валерієм Карпунцовим, в якому пише, що не бачить в діях забудовників складу злочину.

Виявляється, нинішні справжні післямайданівські прокурори вирішили не бачити, що роблять забудовники з рекреаційними зонами Ірпеня. До слова, діє ще два місяці мораторій на зміну призначення землі,  Держгеокадастр сміло на це плює й дозволює  змінити землю табору з рекреації під забудову. В Ірпінській міській раді, мабуть, юристів зовсім немає – “одобряють”. Прокуратура теж нічого “не вбачає”.

Вирішив особисто зателефонувати Стрижевській, щоб дізнатися з перших вуст позицію прокуратури, а також поцікавитися чи буде прокуратура Київської області подавати апеляцію, адже термін подання  спливає.

Стрижевська сказала, що не треба користуватись неперевіреною інформацією і що обласна прокуратура не повинна звертати уваги на її лист, бо він адресований народним депутатам і дарма, що був зачитаний в суді представниками забудовника і судді його сприйняли як вагомий аргумент.

Але будь-яке таємне стає явним. Якщо вчитатись в текст рішення суду, то стає зрозумілим, хто саме зрадив інтереси держави.  Саме Генеральна прокуратура України надіслала прокурору Київської області листа № 05/1-7259 вих-17 від 10.05.2017 р., яким відкликала повноваження прокуратури Київської області та надала вказівку щодо відмови від позову.

Тоді виникає питання, чому, після озвучування листа, обласна прокуратура не може далі брати участь у справі й не знає, що їм робити – подавати апеляцію чи ні?

Ніяких нових  кримінальних фактів за рік у справі не з’явилось, а Генпрокуратура  чомусь змінила думку. Чому?

Найцікавіше те, що схема не змінюється роками: Стрижевська телефоном повідомила мені, що з понеділка (3 липня) у відпустці. На прийом до неї потрапити не вдалося.

Але хочеться вірити, що коли буде новий дозвіл Генпрокуратури обласній прокуратурі представляти інтереси держави в суді, апеляція не забариться.

Для того, щоб був новий дозвіл, треба шукати нові обличчя в Генпрокуратурі, бо на місцях чомусь з них виглядають “старі морди”. Хочеться вірити, що Юрій Луценко ще не захворів на прокурорське безсилля і пам’ятає, як у 2016-му ми його захищали від нападок “карплюківців” під ГПУ.

Акцію під ГПУ вирішили повторити у понеділок, 3 липня. Бажаючих, що вірять в силу Громади, просимо приєднуватися.

І ще одне. Нещодавно в Ірпені відбулася знакова подія. Забудовнику Віктору Гуріну активісти не тільки знесли паркан, але й закопали котлован. А він думав, що тримає бога за бороду. Сам казав, коли людям та поліції дулі тикав.

Тому ідея у нас та сама. Ми зобов’язані зберегти для майбутніх поколінь ті рекреаційні зони, які ще дивом уціліли після будівельної сарани. Ми за відновлення рекреаційного призначення землі.  За зелені насадження і зелені зони. Там, де громада відстоює своє право на життя в чистій зеленій зоні, “договорняки” та схеми забудовників не діють. Гуртуймось і надалі задля спільної перемоги проти мародерів-дерибанщиків. Зробимо пренцендент, коли ліс на спірній ділянці не вирубаний, а сторони діють по Закону, не через законотворців.

Вперше в Ірпені відстоїмо ліс, а не пеньки від нього!

Редакція “Громади Приірпіння” поцікавилася в прокуратури Київської області, чи будуть вони подавати апеляцію. Чекаємо на відповідь.

Запрошуємо всіх небайдужих на мітинг до Генпрокуратури України (вул. Різницька 13/15 ), який відбудеться у понеділок,  3 липня 2017 р о 10:00.

З Ірпеня автобуси відправляються о 8.30 від ветеринарної лікарні по вул. Пушкінська 53. Для заявки на поїздку напишіть у Фейсбук  на ім’я Anna Sapovalova.

Дякуємо всім, хто підтримає громаду вулиць Пушкінська, Лермонтова, Київська, Лисенка!

 

Автор: Микола Дзюба, мешканець Ірпеня, голова координаційного штабу з захисту табору “Зоркий”

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539