Забудовник збанкрутував: чи добудують “Гостомельські липки”?

0

Компанія ТОВ “Друзі Девелопмент” визнана банкрутом. Розпочато процедуру ліквідації підприємства, про що внесена інформація до державного реєстру юридичних осіб.

Президент компанії та екс-заступник селишного голови Юрія Прилипка забудовник Андрій Друзенко будує в Гостомелі житловий комплекс “Гостомельські липки”, на якому нещодавно впав будівельний кран.

Ліквідація підприємства почалася з 27 червня 2017-го року.

Нагадаємо, цей комплекс будується на місці парку КСП “Бучанський”, на землях ОСГ призначення, власником яких є син юристки КСП Лариси Павлюк Ростислав Павлюк. Останній, разом з дочкою Прилипка депутаткою Ольгою Прилипко володіє майном КСП “Бучанського”, в якому розміщується школа № 15. Як відомо, власники хотіли школу знести, а на її місці будувати нові житлові масиви.

“За два роки перебування в Гостомелі Друзенко встиг побути заступником Прилипка, членом виконкому та забудовником. Починав, як і усі забудовники з обіцянок побудувати садочок та школу. Обіцяв він це зробити і як забудовник і як заступник селищного голови. Пафосно заявляв про економію бюджетних коштів завдяки його раціональному керівництву. Проте, покращень мешканці Гостомеля не побачили, а навпаки, його обіцянки так і не були виконані”, – розповідає депутат Гостомельської ради Юрій Марчук.

“Забудовники, зазвичай, не говорять всієї правди. Вони обіцяють будувати соціальну інфраструктуру у третю або четверту чергу. Але, як показує практика, до цієї черги справа не доходить. За два роки перебування при владі нової команди в Гостомелі не побудовано жодного соціального об’єкта, хоча обіцянок було більш ніж достатньо. А у Друзенка в кабінеті, коли він був заступником Прилипка, показово висів проект садочка, який він усім показував як візуалізацію. Насправді, якби люди могли адекватно оцінювати обіцянки, вони б розуміли, що жоден забудовник не зробить подарунку громаді, вартістю у 20 млн. грн., саме стільки може коштувати новий садочок”, – додає Марчук.

Будівництво ЖК “Гостомельські липки” ведеться з порушенням будівельних норм, про що неодноразово писали мешканці Гостомеля.

Гостомельці сумніваються, що цей ЖК взагалі буде добудований у зв’язку з розпочатою процедурою банкрутства.

На сайті забудовника сказано, що в Гостомелі, поряд з будинком культури “Чотири лева” буде побудовано 10 чотириповерхових будинків, садочок, школу та спортивний комплекс.

1

Але нещодавно на будинках почали добудовувати 5-тий поверх, при тому, що ані садочку, ані спортивного комплексу немає.

Вентиляційна шахта не була вбудована в квартири, а добудована по зовнішній стіні вже після того як будинок був побудований і пофарбований.

Гостомель забудовується швидкими темпами, а забудовник та місцева влада називають будівництво висоток розвитком селища. Нагадаємо, дочка Прилипка депутатка Надія Дудник лобіювала інтереси забудовників в селищі та радила гостомельцям почитати про урбанізацію.

Місцеві мешканці втомилися не лише від обіцянок забудовників та влади, а й від довірливих та наївних сусідів, які щоразу шукають свою вигоду й вірять, що хтось розвиватиме в селищі соціальну інфраструктуру.

Нових забудовників, які збираються будувати на ОСГ землях висотки й починають з обіцянок побудувати садочок, люди готові гнати з селища.

На відео зустріч забудовника Андрія Гарбузюка, з яким під час сесії переписувалася Дудник, та представника компанії “ВВ Брік траст” Богдана з мешканцями Баланівки. Забудовники переконують селян в тому, що з висотками принесуть в Гостомель розвиток.

“Я виросла в Гостомелі в районі Баланівки. Щоб завести нових друзів, грати в хованки, квача, м’ячем, було досить перейти дорогу. Зараз там “вічне будівництво”, довгобуд, якому вже років 15. Люді, які купили квартири в цьому будинку, живуть без опалення, електрики і води, один з власників такої квартири просився до моїх батьків підключити світло, через дорогу звисають проводи. І ось зараз хочуть забудувати землю з іншого боку від рідної домівки, обіцяючи, разом з багатоповерховими будинками побудувати дитячий садок і школу. І є наївні люди, які цьому вірять, плутаючи бізнесмена з меценатом”, – розповідає мешканка Гостомеля Ольга Аксенова.

“Зараз далеко не всі забудовники завершують будівництво своїх багатоповерхових будинків з уже розпроданими квартірами. Вдумайтеся, який забудовник буде будувати дитячі установи, в які треба вкладати мільйони гривень?! Поки ми, сусіди, жителі Гостомеля, будемо думати своїми маленькими вигодами, селище не буде розвиватися НІКОЛИ! Шкода, що люди плутають розвиток селища з забудовою. Дітям ВЖЕ ніде гуляти. Куточки живої природи забудовуються, а парків нема, спортивних шкіл нема, басейну нема та нормальної бібліотеки в селищі й то немає. Вже зараз в Бучанський парк, який недалеко від Баланівки, на вихідні з’їжджається весь Ірпінський район, людей там як на параді”, – додає Аксенова.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539