Главацька VS Червакова: суд закрив справу за позовом самопроголошеної голови Коцюбинського

0

Самопроголошена голова Коцюбинскього Юлія Главацька подала до суду на нардепа Ольгу Червакову. 5 липня суд закрив спаву, яка тривала майже рік. Представник Главацької не з’являвся на судове засідання, яке Главацька сама ж ініціювала.

У суді Главацька вимагала спростувати те, що народна депутатка Червакова написала у себе на сторінці Facebook.

Преставниця Нових облич Главацька, як виявилося, не згодна з тим, що стояла на чолі силового перевороту в Коцюбинському.

До свого позову Юлія Главацька, яка здобуває освіту юриста додала ноу-гау – нотаріально посвідчені свідчення – заяви – депутатів Коцюбинської ради. Ви уявляєте, який рівень в захисників Главацької і в самої Главацької, якщо до справи додаються дистанційні покази свідків?

Звісно, що суд заслуховує свідків у суді. І представник Главацької (вона сама до суду не приходила) заходився рівняти репутацію. З боку Главацької було заявлено двох свідків від Нових облич – заступника селищної голови Коцюбинського Петра Пушанка та депутата Ірпінської міської ради Богдана Слюсаренка. У суді свою позицію встиг висловити на підтримку Главацької лише Пушанко, який у перевороті не бачив нічого надзвичайного. Це при тому, що вже є рішення суду апеляційної інстанції, де йдеться про те, що селищна голова Ольга Матюшина поновлена на посаді, бо її усунули незаконно. 

Ще більше вразила на самому початку процесу те, що Главацька спершу вимагала в суді, щоб Червакова видалила в соцмережі фото Главацької, яке сама ж Главацька і поширила.

Главацька була проти, щоб поширювали саме це фото, яке досі є у неї в профілі Facebook.

Тоді Червакова наголосина на тому, що рівень культури і поведінки депутата залишає бажати кращого.

Видно, зроумівши абсурдність такої вимоги, позов потім змінили й намагалися захистити честь і гідність шляхом доведення того, що Главацька нібито нічого не захоплювала і печаток не підроблювала.

Член регламентної комісії облради, “свободівець” Ігор Домбровський переконував суд у тому, що події, які мали місце в Коцюбинському 8 квітня, таки були зрежисованим переворотом. Навіть печатку підготовили заздалегідь. На підтвердження своїх слів він показав газету, яка вийшлв вже зранку 9 квітня.

Саме тому Главацькій прокуратура вручила підозру.

Депутата Слюсаренка, який приходив разом з Пушанко, як і мене, суд заслухати не встиг. Але на відміну від Слюсаренка  я приходила на кожне засідання. Двічі адвокат Главацької не з’являвся до суду. Поважних причин не було.

“Перша неявка позивача відбулась взагалі без будь-яких пояснень для суду. Цього разу адвокат Главацької надіслав два рядки електронною поштою, з проханням відкласти розгляд. Суд оцінив таку поведінку сторони позивачів, як неповажний пропуск. Оскільки він був другий – позов залишили без розгляду. Чому позивач, маючи декількох представників, втратив бажання захищати власні вимоги щодо власної честі та гідності, наразі невідомо”, – каже адвокат нардепа Олександр Бурмагін.

Я так розумію, що зараз адвокати Юлії Главацької більше стурбовані не тим, як захистити її честь та гідність. Вони мають іншу проблему – Главацькій вручили підозру саме через переворот і підроблені гербові печатки. Справа слухатиметься в Ірпені 7 липня. Обвинувачення представляє представник прокуратури Київської області.

У цій справі у Юлії Главацької аж три захисники. Один з них – Руслан Савченко, той предстанвик, який мав бути на цьому судовому засіданні і не зміг захистити честь та гідність Главацької. Можливо, у них немає часу для того, щоб тепер в численних судах представляти інтереси Нових облич. А може, вони зрозуміли, що нема там ані честі, ані гідності. Карплюк вже таким чином програв суд, коли позивався особисто до мене.

Як би там не було, за підробку гербових печаток і захоплення влади треба відповідати. І 7 листопада всі охочі о 12:00 можуть піти до Ірпінського суду.

Тут не шукатимуть вже не честь і гідність Главацької. Тут вже їй доведеться відповідати згідно Кримінального кодексу.

Фото на кавер: з соцмережі Facebook Катерини Ющенко

Авторка: Ірина Федорів – журналістка, мешканка селища Коцюбинське

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539