Таємниця гостомельських ботів у групі “Гостомель справжній”

1

Мешканці Гостомеля з’ясували, хто може ховаєтися за профілями ботів-адміністраторів групи “Гостомель справжній” в соцмережі facebook.

Адмініструють групу дехто Гоша Гостомельський, Іван Іванович, Сергій Віталійович та інші профілі. Але як показали коментарі у групі, до адміністрування може бути причетна племінниця куми Ольги Прилипко депутатки Гостомельської ради Жанни Лінчук учасниця скандально відомого добровольчого батальйону “Торнадо” Альона Рекус.

Про це стало відомо мешканцям Гостомеля з публічної переписки Рекус та дочки мера Гостомеля депутатки Надії Дудник. Остання запитала в групі адміністратора, чому був видалений пост, але замість адміна їй відповіла Рекус й сказала, що хтось поскаржився на публікацію.

Невдовзі цей пост та відповіді Рекус були видалені з групи.

Інформацію про скаргу на публікацію може бачити виключно адміністратор групи або той, хто написав допис, для інших членів її не видно. Як стало зрозумло гостомельцям з переписки, допис написала Надія Дудник але скарги вона не бачила, оскільки поцікавилася в адміністратора, чому був видалений її пост.

Отже, активісти припустили, що скарга була надіслана адміністратору, яким, згідно даних на сторінці групи, на даний момент є дехто Сергій Віталійович.

До слова, раніше адміністратором цієї групи був дехто Іван Іванович.

Мешканці Гостомеля скаржилися, що він видаляє з групи інформацію, яка може бути неприємною для влади селища.

Перед Іваном Івановичем групу адміністрував Гоша Гостомельський. Зараз профіль Гоші Гостомельського у соцмережі відсутній.

Депутат Гостомельської ради Юрій Марчук переконаний, що група була створена для формування провладної громадської думки – на користь екс-регіонала селищного голови Юрія Прилипка.

“Група була створена у 2015 році перед виборами. За весь цей час постійно змінюються адміністратори групи – бот змінював бота. Але по настроям, коментарям, відношенню до влади цих адмінів видно, що за ними стоять люди, підконтрольні Прилипку. Те, що групою керує анонім, мало б насторожувати учасників цієї групи. Але ні. Реальні люди, мої знайомі, серед яких і відомі активісти, ведуть діалоги з ботами, сперечаються, навіть додають їх у друзі, а на питання, чи знають вони, хто це – відповісти не можуть”, – розповідає депутат Марчук.

“У цій групі створюється нав’язлива думка, що з Прилипком селище почало розвиватися й змінюватися на краще. Хоча змін на краще, окрім тотальної забудови, ми не бачимо. Активні дописувачі групи – Надія Дудник та Наталія Черінська, які чи не в кожному своєму пості прославляють владу селища й конкретно Юрія Прилипка. Чому люди не здатні задумуватися над елементарними речами, хоча б над тим, чому адміністратором групи є нікому не відомий персонаж?”, – говорить Марчук.

Журналістку “Громади Приірпіння” Ніну Костенко за критику влади й наголос на тому, що адміністратором цієї групи є боти, видалили з учасників групи.

“Підозрювала весь цей час, як мене в групі ” Гостомель справжній” за критику влади гостомельської видалили. Бот він же Гоша , він же Жора, виявиться дуже близьким другом сім’ї Прилипка. Відтак розкрита ще одна таємниця Мадридського палацу. Пані бот протягом тривалого часу таємно “кохала” за окремо взяту плату дорогого Ілліча. Гостомель справжній виявився підробкою”, – нагалошує Костенко.

1 Comment

  1. Татьяна 24 Липня 2017 at 08:46

    Добрый день . Скажите пожалуйста , кто написал эту статью ? Скрин на основе которого написана эта статья был взят с фейковой страницы на фейсбуке И есть ли факты у пани Костенко что ” …Пані бот протягом тривалого часу таємно “кохала” за окремо взяту плату дорогого Ілліча…”.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539