Буча: Комунальники на Островського нищать людські паркани та дерева

0

У Бучі по вул. Островського, 34 приблизно о 13-й годині дня 2 серпня невідомі люли почали пиляти фруктові дерева безпосередньо перед вікнами нашого будинку.

Керував цими людьми начальник благоустрою Бучанськї ради Ярослав Дученко. На скарги мешканців зупинитися він уваги не звертав і переконував присутніх у тому, що дозвіл на спилювання дерев їм дали мешканці першого поверху. Нібито це їхні дерева і вони не проти таких дій.

Проте, мешканці першого поверху вперше почули від Дученка про те, що надавали комусь дозвіл про спилювання здорових дерев, які, окрім того, що дають затінок, ще й щороку дають урожай.

Про те, що люди проти зрізання дерев, були зібрані підписи місцевих мешканців але це теж не зупинило виконавців робіт.

Як з’ясувалося згодом, ситуація з вирубкою дерев виникла у зв’язку з ремонтом дороги. За словами представників відділу благоустрою, гаражі, що стоять неподалік дороги, заважають ремонтним роботам і тому їх треба перенести під вікна мешканців будинку, зрубивши при цьому дерева. Таке пояснення далеке від правди, так як місця для ремонту там вистачає й гаражі не можуть бути перешкодою.

За перенесення гаражів виступив екс-очільник Бучанського осередку “Нових облич” Іван Лисенко. Він сказав, що не проти перенесення гаражів. Але жінки йому нагадали, що він продав свою квартиру в цьому будинку і продав гараж, а новий власник проти перенесення. Лисенко на це нічого не відповів, лише посміхався.

Кілька днів тому на цій же вулиці комунальниками був розбитий паркан літньої самотньої жінки й викорчувана вишня зі спілими ягодами.

Мешканці нашого будинку шоковані протиправними діями комунальників і брехнею про те, що на їхні дії були отримані дозволи. У Дученка немає жодного паперу, який би підтверджував законність його дій, а у громади є письмові підтвердження незгоди.

Ми не проти ремонту, не проти нової дороги, бо вже давно набридли ями в центрі міста, але методи, якими діє місцева влада, не людські. За що така зневага до нас, місцевих мешканців?

Нагадаємо, саме по Островського ведеться незаконне будівництво багатоповерхового житлового комплексу на місці, де повинна була бути лікарня та пологовий будинок. Мешканці виступали проти цього будівництва та позивалися до суду на забудовника Віктора Крпупія, який на судах підтримував мера Бучі Анатолія Федорука. Нова дорога потрібна для мешканців нового ЖК.

Депутат цього округу Олександр Таможній в коментарі “Громаді Приірпіння” сказав, що про проблему знає і вже запропонував людям писати заяви на отримання землі під гаражі. За його словами, лише тоді можна буде в законний спосіб їх перенести.

“Я був на громадських слуханнях, де розглядали проект забудови території лікарні та навколо лікарні, на них думка громади не враховувалася. З слухань стало зрозуміло, що мер планує забудувати територію лікарні, вул Островського та Польової, там де приватний сектор, нехтуючи думкою бучанців. Що стосується вул. Островського, то Федоруку потрібно покласти там свою плитку й зробити територію привабливою для продажу нових квартир. Але я не думаю, що нові квартири потрібні громаді, їм потрібні садочки, школи, лікарня”, – розповідає Таможній.

“До слова, вже зараз відомо, що обіцяної Федоруком поліклініки на першому поверсі ЖК, який будує Крупій, не буде. Таке рішення прийняла тимчасова комісія, яку очолив секретар ради Василь Олексюк. Люди як завжди стали заручниками обіцянок і маніпуляцій мера та його команди”, – додає депутат.

Авторка: Юлія Шишик, бучанка

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539