Ірпінь намагається зірвати сесію в Коцюбинському 4 серпня

0

На 4 серпня о 18:00 в селищі Коцюбинське призначена сесія. Про це знають всі, кому не лінь. На відміну від Ірпеня, де депутати в авральному режимі вивчають питання порядку денного перед сесією, порядок денний сесійного заідання в Коцюбинському оприлюднений давно.

Питання цього порядку денного тягнуться вже півроку. Всі розуміють, що бюджет – це питання № 1. Депутати не голосують – гроші тануть на рахунках, техніка стара, розвиток селища блокується.

Ми скликаємо людей на сесію 4 серпня, волонтери друкують газети, розносять їх селищем. Над оповіщенням працюють вдень і вночі.

Залучаємо громаду до місцевого самоврядування, щоб вони контролювали роботу депутатів, яка другий рік є простим саботажем.

І тут приходить лист від екс-регіоналки Наталії Семко, яку мер Ірпеня Володимир Карплюк забрав собі в Нові обличчя і дав роботу заступника в міськраді. Вона за день до сесії сповіщає раду про те, що замість сесії у неї є інші плани. У нас за участі поліції відбудуться громадські обговрення! Ви не знали? І ніхто не знав.

Семко пише, що запрошені депутати! “Запрошені” – це доконана форма (не запрошуються, а саме запрошЕНІ), яка перебачає те, що дія вже зроблена.

Дзвоню депутату Коцюбинської селищної ради Олені Сокотюк, яка очолює депутатську групу “Приватний сектор”, нагадую, що саме тут сталося побиття Голови Коцюбинської ТВК Людмили Демченко:

“Я чути не чула і мені з Ірпеня ніхто не телефонував, що мене запрошували на якісь обговрення. Завтра сесія. Які можуть організовуватися слухання без підготовки депутатського корпусу і без оповіщення коцюбинців? Це нам просто хочуть звірвати сесію, щоб і далі ми ні за що не голосували  ні за капремонт Бакала, ні за сміттєвоз, ні за машину для викачування нечистот. Якщо хочуть проводити обгооврення з такою пожежною організацією – можуть знайти собі інше приміщення. І в Будинку культури будуть ті, хто хоче голосувати і якісно працювати, а десь будуть ті, хто готові без підготовки, без попередження проводити громадські обговорення. Розпорядження про сесію видали ще 17 липня. Про це неможна було не знати? Я запрошувала виборців на сесію”.

Член регламентнрої комісії комісії облради Ігор Домбровський новиною про те, що з Ірпеня прийшов лист про громадські слухання теж шокований:

“Це або Семко не знає про те, що в Коцюбинському сесійне засідання, в чому я дуже сумніваюся, або це скоріше за все відверта провокація. Такі обговорення необхідні, але про них мала знати громадській, мали б розуміти, коли зручно для громади це проводити і кого запрошувати. Бо в громади та депутатів може бути своє бачення того, кого запрошувати”.

Селищна голова Ольга Матюшина наголошує, що 4 серпня о 18:00 заплановане саме сесійне засідання.

“Коли організовувалися громадські слухання по СІЗО – ми знали за місяць час і дату. Кого пані Семко і коли проінформувала? Селищну раду Коцюбинського в обід напередодні запланованого ними заходу? Ірпінь не знає, що в цей час у нас сесія і які питання порядку денного? Не дивно, що бюджетна комісія в особі голови Людмили Узерчук не хотіла засідати перед сесійним засіданням і опрацьовувати питання. Може, вони знали, що їхній саботаж прикриють з Ірпеня таким дивним чином? Ані депутати, ані громада не проінформовані про ці слухання. І головне, що мене турбує, як в Ірпені розпорядилися, коли їм проводити захід в Будинку культури, який належить громаді селища? В ірпені – можуть планувати що хочуть і коли хочуть. Це їхня комунальна власність. Запрошую громаду не просто на сесію, я так розумію, що буде нагода спитали в пані Семко, коли вона забере свою вторинну сировину, яка висипається з баків. Готові сміттєбаки підвезти до БК, щоб вона завантажила їх собі в авто і люди щоб не жалілися. В МПП “Рада” договри на орнеду землі там, де стоять переповнені баки”, – наголошує Матюшина.

“У 18:00 у нас розпочнеться запланована сесія. Ці обговорення важливі не для галочки, оскільки питання роботи правоохоронців турбує всіх, а важливо, щоб громада про це знала заздалегідь, щоб депутати підготувалися і запросили тих, кого вони вважають за потрібне,” – додає Матюшина.

Селищна рада готує офіційні листи правоохоронцям та Ірпінській міській раді, якими інформує, що в цей час засідатиме Коцюбинська селищна рада, про що йдеться в офіційному розпорядженні голови.

У мене питання просте, хтось вірить в те, що 4 серпня, у п’ятницю, коли офіційно святкують День нацполіції правоохоронці вирішили приїхати в Коцюбинське, зірвати нам сесію, про яку вони не можуть не знати, бо завжди присутні на сесії працівникки правоохоронних органів, а собі зірвати свято? Я ні.

“До Ірпінського відділку поліції жодної інформації станом на 13:00 про те, що в Коцюбинському 4 серпня на 18:00 заплановані громадські обговорення не надходило”, – коментує мені офіційно телефоном речник Нацполіції Київської області Микола Жукович.

Тобто поліція ні на Ірпінському, ні на обласному рівні поняття не має, що завтра ми всі маємо в чомусь такому брати участь. Тобто з усіх учасників обговрення про них знає тільки Семко.

Тому залишається не просто одна гіпотеза, а один реальний факт. Ірпінь робить все, щоб сесійно не запускався процес в Коцюбинській селищній раді. Одна з стратегічних задач зірвати опалювальний сезон. Після того, як вчора ми наклали в суді арешт на котельні і друг Нових облич – “Мастер-Енерго” спіймав облизня, вирішили просто завалити нам сесійне засідання.

З-поміж тих, хто має взяти в обговоренні, про яке пише Семко, є КП “Муніципальна варта”. Це не наше КП. І щось мені підказує, що Коцюбинське буде під прицілом тітушні з Ірпеня, яка вже себе проявила під час нападу на Голову Коцюбинської ТВК Людмилу Демченко.

Авторка: Ірина Федорів – журналіска та мешканка селища Коцюбинське

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539