Багатії та злидні Ворзельської ради: як злиденний Ковальчук придбав Lexus?

1

Три депутати живуть за межею бідності. Злиденний депутат Ковальчук не пам’ятає назву фірми, в якій працює. Екс-секретар ради Ковальчук заробила за рік 4 млн грн і нічого не заощадила. Заступник селищної голови Коцюбинського Пушанко заощадив більше 200 тис. грн. Зараз працює на мінімальну зарплату, але відмовився про неї говорити.

Хто і як накопичував статки?

Очолив п’ятірку найбагатших депутатів ради Олександр Салієнко. Він заощадив найбільше — майже 6,5 млн грн. Майже всі ці кошти — це вклади в різні підприємства. Лише 300 тис. грн депутат тримає готівкою.

“Я дуже давно приватний підприємець. Працюю. Займаюся холодильним обладнанням, будівництвом, в різних галузях. Будівництво… Воно ведеться по всій території країни, якщо треба”, — розповідає депутат.

На питання журналістів, що саме будує депутат, Салієнко відповідати відмовився й попросив написати йому запит:

“Ви знаєте, я думаю, що вам, мабуть, якщо це вам дуже цікаво, вам, мабуть, треба написати якійсь там, ну, я не знаю, запит, може особистий від вашої організації і я, якщо зможу, відповім вам, якщо в мене буде час і буде така можливість”.

Депутат-прогульникМаксим Толстенко показав більше 1,3 млн статків. Трохи більше мільйона гривень заощадила родина депутатки Марини Христюк. Лише 10 тис. грн із цих коштів — це грошові активи, які депутатка зберігає у банку, решта — це кошти, вкладені у підприємство ТОВ “ОСКАР 2004”.

Родина депутата та заступника селищної голови Коцюбинського Петра Пушанка, який згідно з моніторингом ЧЕСНО потрапив до кандидатів на відкликання через прогули, заощадила більше 200 тис. грн. Майже половина цих коштів — це статки дружини депутата. Заробітна плата Пушанка в селищній раді склала за рік майже 62 тис. грн, дружина заробила біля 125 тис. грн.

Депутат у коментарі журналісту Громадського руху ЧЕСНО сказав, що ці гроші вони з дружиною відкладали:

“Відкладав. Працювали й відкладали”.

На питання, де працює дружина депутата, сказав, що все в декларації вказано, хоча насправді ця інформація відсутня.

Про те, чи отримує депутат мінімальну зарплату в селищній раді, чи має ще якісь надбавки сказав:

“Мінімальна. Були там пару місяців якісь надбавки, але переважно мінімальна”.

Після цих слів Пушанко сказав, що не може більше говорити, бо в нього нібито люди на прийомі.

Замикає п’ятірку найбагатших із статками 200 тис. грн секретарка Ворзельської ради Людмила Риженко, яка активно підтримувала на судах ідею мера сусідньої Бучі Анатолія Федорука про приєднання Ворзеля до Бучі. Заощаджені кошти належать чоловіку депутатки.

“Я не можу вам зараз сказати, що це за гроші.  В декларації, напевно, зазначено. Ну, якщо там зазначено, що це гроші мого чоловіка, то це гроші мого чоловіка. Я подавала декларацію ще в березні місяці, а ви мене питаєте через півроку. Він працює і я працюю, то, звичайно, є якийсь дохід”, — розповідає депутатка.

На питання, чим займається чоловік, Риженко сказала, що він приватний підприємець, але чим саме займається, відповідати відмовилася:

“Не можу сказати, це вже не так важливо, він приватний підприємець”.

Депутат-злидень купив “годовалий” Lexus

Одіозний депутат Ворзельської ради, який побив активіста та став прогульником профільних комісій та сесій ради, Вадим Ковальчук потрапив до лав злиднів з нульовим доходом.

 

Депутат також не має жодних заощаджень, тож, незрозуміло, за що він живе й обслуговує свій недешевий Lexus, який він придбав у травні 2016 року.

“В смислє? Я працюю по договору… Просто без трудової працюю, по договору. Податки ж фірма, навєрно, сплачує”.

На питання, як називається фірма, де працює депутат, сказав, що не пам’ятає.

Але пам’ятає, де працює — у селі Бабинці, Бородянського району:

“Я роблю на стройкє тіпа як прораб чи як зам його”.

Журналісти також запитали за що депутат купив у 2016 році новий автомобіль, на що Ковальчук поточнив, що він не новий:

“Старий продав і купив. Він не новий, а годовалий”.

На жаль, Ковальчук так і не згадав, за скільки купив автівку:

“Я не помню, там по бумажкам десь єсть…”

Депутат пожалівся журналістам, що він не може влаштуватися на роботу:

“Якось не получається.. Не беруть нікуда. Ну, де щас беруть на роботу, куда можна устроїться? За спеціальністю я помічник машиніста. Працював в “Київпасі” колись. Ну, треба ж працювати десь… Під лежачий камінь вода ж не тече… Також на участках посрєдніком підробляю. Ну, по всякому.. Находимо, перепродають там.. я лічно не маю, а.. як посрєднік.. І у Ворзелі, де получіться”.

Нуль гривень за рік заробив депутат Юрій Курич, який потрапив до кандидатів на відкликання. Проте, ситуація в Курича трохи краща, ніж у Ковальчука. Депутат отримав кошти від продажу нерухомого майна — майже 150 тис. грн і, ймовірно, всі їх витратив за рік, не лишивши жодних заощаджень.

“Я працював над проектом, але цей проект був ще в розробці. Тільки в цьому році почали заробляти, в тому році нічого не було. Це магазин з продажу шпалер, ламінату. Я працював над сайтом, почав його розкручувати і тільки зараз проект почав давати якійсь фінансовий результат. А вже в цьому році я працюю над тим, щоб була дохідна частина. Я вже відкрив приватне підприємство і вже в цьому році плачу податки”.

Депутат також пояснив, за що жив цілий рік:

“Жив за рахунок надходжень, які дуже давно заробив ще в часи, коли працював в інших сферах”.

До трійки найбідніших потрапила депутатка Жанна Радченко. Вона заробила за рік усього 15 тис. грн, яких недостатньо для прожиткового мінімуму. Ці кошти — це її пенсія.

Хто з депутатів має найбільший дохід?

Майже 4 млн грн заробила рідна сестра злидня Ковальчука екс-секретарка ради Алевтина Ковальчук. Кошти — це дохід від підприємницької діяльності.

З цих коштів депутатка не заощадила жодної копійки.

Журналісти ЧЕСНО вирішили поцікавитися, на що саме Ковальчук витратила 4 млн грн.

Ковальчук журналістам сказала, що бізнес її пов’язаний із торгівлею, але детальніше розповісти не змогла, так як, за її словами, їхала у відрядження.

Депутат Валерій Тагайчинов заробив за рік близько 2,5 млн грн. Це дохід від заняття підприємницькою діяльністю. Так само, як і Ковальчук, депутат не заощадив жодної копійки.

Дохід родини Олександра Салієнка, який очолив ТОП-5 багатіїв за рівнем заощаджень, склав трохи більше мільйона гривень. Депутат вписав у декларацію дохід дружини та матері, який у сумі склав майже 200 тис. грн.

Ще одна депутатка, яка потрапила до 5-ки найбагатших, Марина Христюк має дохід близько мільйона гривень. Майже усі ці кошти — це дохід від підприємницької діяльності депутатки. Заробітна плата Христюк, отримана у ТОВ “ВЕЛСЕРВІС”, склала більше 80 тис. грн.

Замикає ТОП-5 багатіїв за рівнем доходів з майже мільйоном грн один з найбагатших за статками в раді — Максим Толстенко.

Основна сума — це дохід від підприємницької діяльності депутата та 24 тис. грн — пенсія його дружини. Депутат також отримав майже 1,5 млн грн від продажу нерухомого майна, але не вказав цієї інформації у розділі “видатки та правочини”, хоча за законом мав це зробити.

“Я займаюся бізнесом тривалий час. У мене мережа продуктових магазинів у Ворзелі, Вишгороді, Ірпені відкриваються. Але вказаний дохід — це не чистий мій дохід, це кошти, які знаходяться в обороті. Чистого доходу з цих коштів, мабуть, в два, три рази менше”.

Депутат також сказав, що майно, яке він продав цього року — це квартира в Маріуполі.

“Продав квартиру в Маріуполі. Я з 2009 року переїхав до Києва, брат ще раніше переїхав, тому довелося продати”.

На питання, чому не вказав інформацію про продаж майна в розділі “видатки та правочини” сказав, що всі розділи заповнював і все вписував.

Нагадаємо, ЧЕСНО проаналізував відвідування депутатів Ворзельської селищної ради за 2016 рік та виявив прогульників і кандидатів на відкликання.

Олена Жежера, журналістка ЧЕСНО

1 Comment

  1. Валентина Пилипенко 22 Серпня 2017 at 19:41

    Iryna Fedoriv перед тим ,як про когось говорити,перевiряйте iнформацiю!Тому,що людина,яка вас читає знаходить як мiнiмум манiпуляцю!Ви не знаєте,як важко нашi жiнки заробляють грошi?Це не красить депутата,як чоловiка!Може йому i соромно!Ави мабудь гарно забезпеченi,якщо ведете таку громадську активну дiяльнiсть!Тому,що судячи iз наших реалiй шановна _фiзично ви не завантажнi! I да, вас з Черваковою запрошуємо до нас подивитись,як працюють нашi жiнки,та ви ж не прийдете!Ви ж уявити собi не можете,що жiнки фiзичною працею заробляють бiльше чоловiкiв.A тут щей батьки з села!!!!ВСЬЕ депутат не прогнеться!!!ЗАСАДА!!!!

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539