Річний звіт депутата Коцюбинської ради Андрія Скіпальського

0

Згідно Закону України “Про депутатів місцевих рад” депутат має звітуватися перед виборцями за свою роботу не рідше одного разу на рік.

До вашої уваги – мій річний звіт, де коротко відображені певні дії, напрями та проблеми, над якими довелося працювати та стикатися протягом року. Більшість із цих питань ініційовані вашими зверненнями, тому прошу вас і надалі використовувати цю форму роботи з депутатом, а найкраще – письмові звернення, які додають ваги моїм діям.

Принагідно хочу висловити свою подяку моїм помічникам на громадських засадах Тамарі
Лисак, Вадиму Климюку, Людмилі Мирончук та Галині Скіпальській.

Робота з виборцями, зверненнями та участь у заходах

  • Складено 18 актів обстеження житлових та побутових умов мешканців округу, що дозволено усім озочим вчасно оформляти документи на отримання субсидії та інші документи. Проведено індивідуальні зустрічі із виборцями, під час яких я звітував про свою депутатську діяльність та отримував доручення виборців для виконання.
  • За запит виборців направив звернення в УЖКХ “Біличі”, РТМ “Нивки” та ПАТ “КИЇВЕНЕРГО” щодо ситуації із лічильниками тепла в буд. 1 та 1а по вул. Шевченко (один лічильник був демонтований за нез’ясованих обставин, інший не введений в експлуатацію). На жаль, відповіді ПАТ «Київенерго» не дають можливості зрозуміти організацію відповідальну за монтаж та обслуговування лічильників. Повторні звернення направлені у вересні 2017 року.
  • Проведено 4 зустрічі (щокварталу) із виборцями щодо обговорення проблем, запитів та скарг на подвір’ї житлових будинків Шевченко 1 та 1а. Також у листопаді 2016 провів прийом виборців в Коцюбинському гуманітарному ліцеї. Практика показала, що кількість відвідувачів під час такого формату була мінімальною, тому на майбутнє прийом виборців здійснювався під час дворових зустрічей та по телефону.
  • У вересні 2016, на звернення громадян щодо проблеми безпритульних собак на подвір’ї Шевченко 1 – 1а, зібрав та передав кошти (близько 1000 грн) у ветеринарну службу, яка провела стерилізацію 5-ти цуценят та 3-х дорослих собак. 4-м цуценятам в результаті інформації, розміщеній на сайті www.kotsiubynske.com.ua , вдалося знайти господарів.
  • У вересні-жовтні 2016 опрацьовано звернення громадян щодо незадовільної роботи УЖКХ «Біличі». За зверненням направлено депутатське звернення до керівництва КСР та УЖКХ з вимогою проведення поточного косметичного ремонту під’їздів будинків №1 та №1а по вел. Шевченко. У листопаді разом із працівниками УЖКХ проведено оцінку стану під’їздів та складено акт обстеження. На основі акту обстеження та звернень керівництво УЖКХ у 2018 р. включило зазначені будинки до плану проведення косметичних ремонтів, заклало необхідні кошти на проведення ремонту та здійснило ремонт протягом 1-2 кварталів 2017 р.
  • Разом із помічниками та депутатом О. Сокотюк підготовлено ряд звернень та здійснені дії   щодо вирішення ситуації навколо гр. Єремейчик, яка опинилася у складних життєвих обставинах, проживала «на вулиці» та потребувала опіки. Проведені зустрічі із родичами гр. Єремейчик та її сином. В результаті роботи помічників гр. отримала можливість повернутися до свого сина у родину. Без іменіСитуація змінювалась кілька разів після “щасливого” повернення, але наразі ця проблема більше не піднімалася мешканцями округу. Окремо хочу відзначити роботу моєї помічниці Тамари Лисак для вирішення цього надскладного питання, яке лежить у площині соціального захисту населення та приватних сімейних проблем. На жаль, керівництво Управління праці та соціального захисту населення м. Ірпінь, до якого було направлено депутатське звернення, та яке зобов’язане вирішувати подібні питання (або брати участь у вирішенні цих питань), в офіційній відповіді порадило коцюбинцям вирішувати це питання “самостійно”.
  • У складі депутатської групи “Приватний сектор” підтримав звернення щодо проведення ямкового ремонту по вул. Шевченка. На останній сесії КСР підтримала виділення коштів на ямковий ремонт, але, на жаль, рахунки селищної ради заблоковані через справу по каналізації по вул. Бакала. Окрім того, окремо звертався до голови бюджетної комісії КСР щодо необхідності проведення ямкового ремонту дороги по вул. Шевченко.
  • На звернення мешканців округу щодо можливості вставлення кіоску з продажу хлібу поблизу вул. Шевченка, разом із селищною головою та депутатом Оленою Сокотюк та помічниками були опрацьовані можливі рішення та проведені переговори із підприємцями. В результаті з червня 2017 на розі вул. Шевченко та вул. Коцюбинського встановлено пересувний кіоск з торгівлі хлібними виробами.
  • До дня селища у вересні 2016 р. помічниці Т. Лисак та Л. Мирончук втілили в життя важливий проект – зібрали світлини у старожилів селища та організували виставку старих фотографій. Ці стенди також виставлялися до Дня незалежності України.Безымянный
  • Для проведення свята до Дня захисту дітей 1 червня 2017 р. були залучені додаткові кошти благодійних організацій для купівлі подарунків дітям.Результат пошуку зображень за запитом "День захисту дітей Коцюбинське"
  • Сприяв залученню додаткового фінансування (власних коштів та благодійних організацій) для проведення Дня селища в 2016 році та 2017 році. Оскільки депутатська більшість не голосує за розподіл бюджетних коштів, ми змушені залучати додатково зовнішнє фінансування і для налагодження господарської роботи, і для проведення свят.Безымянный
  • На звернення громадян провів переговори із УЖКХ «Біличі» щодо можливості благоустрою дворів по Шевченко 1 – 1а. Надав власне фінансування для купівлі 2 лавок, які були доставлені та встановлені за допомогою працівників УЖКХ “Біличі”. Доставив 15 кущів сортових троянд для висадки на прибудинковій території цих дворів, які були висаджені мешканцями будинків.
  • До міжнародного Дня захисту від гепатиту спільно із громадськими організаціями та керівництвом КСР було проведено безкоштовне тестування на гепатит для коцюбинців. Понад 100 осіб пройшли тест, а тим, у кого виявили захворювання, фахівець надала рекомендації.

Участь у засіданнях Коцюбинської селищної ради

З моменту набуття повноважень депутата КСР взяв участь у роботі більшості сесій КСР, пропустивши 3 сесійних засідання з причин, пов’язаних із перебуванням у відрядженні.

Сесії КСР проходять відкрито у позаробочий час, тому мешканці можуть особисто відвідати засідання, прослідкувати голосування депутатів, почути виступи та взяти участь у обговоренні питань.  Голосування зі всіх питань є поіменними та оформлені протоколами. Виборці можуть перевірити як голосував депутат з того чи іншого важливого питання.

Участь у роботі в Комісії з питань промисловості, транспорту, зв’язку, містобудування, благоустрою, землеустрою та відносин власності на природні ресурси

На момент складання звіту взяв роботу в 7 із 21 засідань комісії. В той же час, у всіх засіданнях комісії, коли у мене не було можливості взяти участь особисто, переважно через основну роботу, мій помічник брав учать у засіданні без права голосу. Перед цими засіданнями в вивчав копії звернень та документів, які були в наявності до засідання комісії та викладав свою позицію з важливих питань письмово для занесення до протоколу.

Неодноразово під час засідання комісії піднімав питання перегляду та підвищення ставок оренди земельних ділянок підприємцями у Коцюбинському у зв’язку із наднизькими попередніми ставками оренди. В результаті комісії прийняла рішення щодо складання договорів оренди строком не більше 3-х років, індексації та перегляду ставок оренди на основі оцінки вартості землі, яка не проводилася останні 10 років. Такі кроки мають забезпечити зростання надходжень від оренди до бюджету КСР.

Важливо зазначити, що засідання комісії проходять кожну другу п’ятницю у приміщення КСР з 10:00-12:00 під головуванням депутата Павла Назарука. Засідання комісії постійно проходять у робочий час, що часто унеможливлює мою особисту участь у засіданнях. Незважаючи на мої письмові звернення голова комісії не вважає за необхідне перенести засідання на позаробочий або вечірній час. Через це я двічі звертався до депутатського корпусу з проханням переходу в іншу комісію (регламентну), але жодного разу це питання не розглядалося через брак часу на сесії.

Наявні проблеми за які я збирають звернути увагу у найближчий час:

  • Продовження комунікації з ПАТ “КИЇВЕНЕРГО” щодо зсування можливості використання наявних лічильників тепла.
  • Продовження роботи у напрямку отримання ресурсів на облаштування прибудинкових територій навколо буд. 1 та 1а по вул. Шевченко.
  • Продовження роботи у напрямку отримання ресурсів та проведення ямкового ремонту дороги по вул. Шевченко на паралельного встановлення пристроїв примусового зниження швидкості, оскільки цієї вулицею йдуть до школи діти.

Автор: Андрій Скіпальський, депутат Коцюбинської селищної ради

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539