Чому Нарфронт покриває дерибанників – мера Ірпеня і його зама?

0

Прокуратура висунула обвинувачення міському голові Ірпеня Володимирові Карплюку та його заступнику-екс-регіоналу Дмитрові Христюку. Христюк виводив бюджетні гроші, підписуючи догвори з мерцем. Також екс-альфівцю закидають незаконне зберігання зброї.

В суд брати на поруки екс-регіонала прибув власною персоною народний депутат від Народного фронту Андрій Тетерук.

При цьому те, що масовка ірпінських чиновників не пропускала жураналістів СТБ до зали судових засідань, нардепа Тетерука не хвилювало. Він порадив пресі звертатися до правоохоронних органів.

На суд приїхала підтримати чиновника депутати з партії мера Ірпеня “Нові обличчя”. З-поміж них була депутатка Анастасія Попсуй (змінила прізвище на Заблоцька), яка, згідно з інформацією в декларації є злиднем. Її дохід менший за прожитковий мінімум. При цьому вона їздить на авто й може дозволити собі відпочинок за кордоном.

Як з’ясувалося, депутатка “Нових облич” є помічницею на громадських засадах народної депутатки з “Народного фронту” Олени Масоріної. Масоріна до мера Ірпеня приїздила особисто.

Хвалила владу Ірпеня за те, що роздає АТОвцям ділянки.

Насправді ж схема дуже проста – ділянки офомрлюють на АТОвців, потім вони опиняються в руках забудовників і для картинки далі вручають ключі кільком АТОвцям, а забудовники заробляють мільйони.

“Я чула тільки хороше про неї (Попсуй – пирм. авт.) від військових. Сама була на заході, де військовим вручили 25 квартир. Все про що Ви пишете,питання до правоохоронних органів. Якщо у них будуть питання до мене, я з радістю відповім”, пояснює свої дії Масоріна.

Мені, як учаснику руху ЧЕСНО, стало цікаво, як же помічниця нардепа Попсуй допомагає законотворцю Масоріній у її законотворчій діяльності. Виявилося – аж ніяк.

“Разом ми тільки плануємо допомагати жінкам. Можливо, в подальшому це втілиться і в законотворчій діяльність. Я Вас поінформую про це,” – пише мені нардеп.

Постає цілком логічне питання, навіщо дали Попсуй статус помічника нардепа, якщо є тільки плани допомоги на рівні громадської організації, які МОЖЛИВО в подальшому можуть вилитися в законопроект. Це безвідповідально з боку нардепа давати статус помічника просто знайомим.

Раніше ми досліджували, як помічники нардепів користуються своїм статусом у Приірпінні зокрема і за часів екс-регіоналів. Як виявилося, нічого з того часу майже не змінилося. Дають цей статус нардепи просто по знайомству і допомогу в законотворчій діяльності ці люди не здійснюють, а в суспільстві просто користуються своїм статусом.

Народний депутат від народного фронту Микола Гаврилюк, який був на виборах конкурентом кума Карплюка у Приірпінні, зараз теж співпрацює з Новими обличчями. Ось він на фото з депутатом Ірпінської ради від Нових облич Максимом Плешко, який, як і Попсуй, теж є депутатом-злиднем. Тут майданівцю Гаврилюку, представнику “Народного фронту”, “злиденні” представники влади вручають папаху.

Мажоритарник, якого обрала громада після Майдану щодо питань, які хвилюють активістів регіону, взагалі залишається байдужий.

Знаково, що в перший же день, коли нардепи після виборів приймали присягу, Гаврилюк сидів поруч з сином екс-регіонала і голови ОДА Анатолієм Присяжнюком, за часів якого на Київщині й відбувалися у Приірпінні наймасштабніші дерибани.

Олександр Присяжнюк – теж представник Народного фронту.

Народний фронт у ТВК під час місцевих виборів у 2015 році змінював людей у найбільш критичні моменти і ці заміни тоді були вигідні Новим обличчям. Про це мені розказали власні джерела.

У спікера парламенту Андрія Парубія є прес-секретар Андрій Ковальов. Це депутат від партії мера Ірпеня – “Нові обличчя” Боярської ради. Парубій балотувався під 4 номером Нарфронту.

Таким чином укорінюється співпраця Нарофронту в парламенті і дерибанників з Нових облич. Але ця співпраця і зв’язки простежується не лише на рівні законотворчого органу, а й на рівні виконавчої влади – Кабміну.

У приірпінні регулярно б’ють активістів. Громада неодноразово звертала увагу і міністра внутрішніх справ, і Кабміну на те, що справи не розслідуються місцевою поліцією. Громадян безкарно б’ють.

Арсен Аваков, який 2 роки поспіль не звертає на кричущі проблеми регіону, – представник Народного фронту в Кабміні.

Після обшуків в мера Ірпеня та Бучі у 2016 році, Бучанська міська рада, яку очолює кум Карплюка екс-регіонал Анатолій Федорук, з блискавичною швидкістю виділяє 1 га землі громадській організації Ківи – радиника Авакова. 

Після того, як Карплюк разом з масовкою прийшов пікетувати МВС, коли поліція проводила обшуки в Коцюбинській селищній раді й шукала докази неправомірного перевороту, розслідування загальмувалося. Голову обласної поліції Дмитра Головіна в терміновому порядку “підвищили” в карний розшук.

Таким чином стає зрозумілим, як так виходить, що активісти 8 років ведуть боротьбу за зелені зони, викривають дерибанні схеми, а поліція просто топить справи навіть, коли активістів б’ють. Залишається сподіватися, що прокуратура, яка має давати процесуальні вказівки поліції візьметься за справу. Бо навіть Генпрокурор наголосив на тому, що в поліції Ірпеня закриті без належного розгляду сотні справ, а сам регіон вже давно має славу гангстерського Чикаго.

І роль Нарфронту тут далеко не остання. Викликає також низку питань і той факт, що джинсує Нарфронт, як встановив рух ЧЕСНО, за незадекларовані гроші.

Авторка: Ірина Федорів, блогер “Української правди” 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539