Чому Карплюк проводить псевдосесію?

0

Міський голова Володимир Карплюк у своєму розпорядженні призначив сесійне засідання на 7 вересня. Воно мало розпочатися о 10:00.

“Близько 22:00 напередодні – 6 вересня – прийшла смс, що сесію раптово перенесли з 10:00 на 8:00. Як так можна, якщо і депутати, і громада, і ЗМІ не знають про те, що сесія буде о 8:00 заздалегідь? Цю смс я побачила лише зранку у день сесії. Яка легітимність прийняття рішень на таких засіданнях? Це по суті псевдосесія,” – наголошує голова фракції БПП Марія Шевченко.

“Свободівці” теж підтвердили “Громаді Приірпіння”, що Карплюк зібрав депутатів не у той час, який фігурував у розпорядженні.

На сайті ради повідомлень про те, що засідання відбудеться о 8:00, кілька. Одне оприлюднене о 19:22,а інше о 8:03 напередодні сесії.

Зауважимо, що час у оприлюдненні повідомлення адміністартор сайту має можливість редагувати на свій розсуд.

Саме 6 вересня, депутати збиралися на погоджувальну раду. Вона відбулася в 12:30. І тоді нікого не повідомляли про зміну часу засідання.

“Я так розумію, що міський голова Карплюк злякався того, що на 09:30 у день проведення сесії анонсували пікет під мерією Ірпеня. І щоб не перетинатися з членами територіальної громади, яка хоче почути відповідь і на питання про договори з покійним підприємцем, і на питання про дерибан лісу, вони пернесли засідання на раніше. Може думав,що зірвуть сесію. Було цікаве питання присвоєння звань почесних громадян. Дали трьом кандидатам звання почесного громадянина, це при тому, що на погоджувальній раді це питання відхилили. Рішення, прийняті на псевдосесії, законними вважатися не можуть,” – наголошує депутат Ірпінської міської ради “свободівець” Богдан Мельничук.

Напередодні Карплюк у соцмережі повідомив про те, що за участь у мітингу комунальникам нібито платять по 300 грн.

На 8:00 псевдосесію так і не змогли розпочати – бракувало кількості депутатів для того, щоб був кворум.

“О 7:50 я зайшов до ради. Там на цей час був секретаріат, який складається з працівників апарату ради. Вони мали на столі весь пакет документів з проектами рішень. Апарат ради був готовий розпочати сесію ще до 8:00. Присутніх на 8:00 була Людмила Бідула, Ольга Олійнич і згодом підійшла Олена Севастьянова. Всі троє з з “Солідарності жінок України”. Із фракції БПП був єдиний представник Володимир Захлюпаний – директор 13 школи. Карплюк привів основу для кворуму – фракцію Нові обличчя, з-поміж яких був Богдан Слюсаренко, Олексій Олійник. З ними ж прийшов УКРОПівець Петро Король. Згодом підтягнувся його соратник Василь Пікулик. Саме він дав кворум на псевдосесії,” – розповідає “Громаді Приірпіння” депутат облради “свободівець” Ігор Домбровський.

Після суперечки з Карплюком Домбровський таки отримав право на виступ.

“Я оголосив заяву від імені націоналістичних сил Приірпіння, як то: ВО “Свобода”, Нацкорпус та Правий сектор. Ми наголосили на тому, що втрачаються рекреаційні ресурси, погіршується при цьому рівень життя в регіоні, прокуратура порушила низку кримінальних проваджень за ознаками особливо важких фінансових та кримінальних злочинів. Здійснених у складі злочинного угрупування. Депутатська більшість сміялася. Карплюк намагався це перевести на кпини”, – додає Домбровський.

Зі слів депутата облради, Карплюк відмовив у виступі представнику Нацкорпусу, який хотів наголосити на тому, що в залі присутня депутатка від Нових облич – мати співачки Лободи, яка уславилася своєю поїздкою до країни-агресора і яку досі, попри обіцянки Карплюка, не виключили з партії і не позбавили мандату.

“Оскільки кожен голос на вагу золота і кворум Карплюк заледве назбирав, то Лобою, очевидно, мер Ірпеня пожертвує не скоро. У порядку денному було одіозне питання щодо надання статусу почесного громадянина Ірпеня. Карплюк відмовив мені в інформації, що це за люди, за яких голосують депутати. Не назвав прізвищ, щоб люди чули, за кого голосували депутати. Після цього вирішили, що в цьому балагані та псевдосесії ми участь брати не будемо і ми вийшли до людей.”, – резюмує Домбровський.

Експерт Інституту політичної освіти Олекснадр Солонтай вважає, що рішення прйиняті на такій сесії треба скасовувати, оскільки це порушення закону “про місцеве самоврядування”.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539