Обрання запобіжного заходу: заступниця мера Ірпеня уникає суду

0

Зпобіжний захід чиновниці Шевченківський районний суд визначатиме 11 вересня. На перше засідання, яке відбулося 6 вересня, Лідія Міхальченко не з’явилася.

“Під судом нема нікого з традиційної групи підтримки. Тому вже можна зробити припущення, що вона не з’явиться. Суддя наголосила, що здійснювали судовий виклик за місцем роботи та проживання, але Міхальченко не знайшли”, – коментує телефоном з місця події журналіст “Громади Приірпіння” Сергій Огородник.

Прокурор попросив перенести засідання та застосувати до чиновниці наступного разу примусовий привід, бо вона була належним чином повідомлена про дату та час засідання.

Двоє захисників Міхальченко, ті ж самі, що й у її колеги екс-регіонала Дмитра ХристюкаСавенко та Кожух.

Один з них наголосив на тому, що Міхальченко перебуває на лікарняному з 1 до 9 вересня. Підозру Міхальченко оголосили саме 1 вересня.

“Досудовим розслідуванням установлено, що підозрювана спільно із Ірпінським міським головою, його першим заступником та іншими встановленими слідством особами, створили злочинну організацію з метою незаконного заволодіння грошовими коштами місцевого бюджету міста Ірпеня”, – прокоментувала тоді прокуратура Київської області ситуацію “Громаді Приірпіння”.

“Зловмисники розробили чіткий план, згідно якого створювали та оформлювали різні суб’єкти підприємницької діяльності, а потім від імені Ірпінської міської ради укладали договори підряду на виконання робіт. Зокрема, підозрювана здійснювала пошук об’єктів злочинних посягань, укладала договори та приймала начебто виконані роботи, керуючи роботою фінансового управління ініціювала внесення змін до бюджету міста Ірпеня та річного плану закупівель, забезпечувала оплату по договорам, спільно з іншими учасниками організації підбирала суб’єкти господарської діяльності, які здійснювали будівництво, отримувала від членів злочинної організації частину прибутку від незаконної діяльності у вигляді грошових коштів”, – додають у прес-службі.

Так, Міхальченко у жовтні 2016 року від імені виконавчого комітету Ірпінської міської ради Київської області підписала договір підряду на виконання робіт з капітального ремонту дороги з тротуаром. Відповідно до вказаного договору роботи мали бути виконані до кінця 2016 року, проте станом на червень поточного року роботи фактично не виконані.

“Громада Приірпіння” намагалася тоді сконтактуватися з чиновницею, щоб отримати коментар, але її номер виявився поза зоною.

Нагадаємо, 31 серпня прокурор області Дмитро Чібісов вручив підозру меру Ірпеня Володимиру КарплюкуПеред тим вручили підозру його застпнику Дмитрові Христюку, якому суд обрав вже запобіжний захід – нічний домашній арешт із електронним браслетом. У нього забрали паспорти.

Прокуратура Київської області наголосила, що це не остання підозра, яку вручать Карплюкові. найближчим часом суд має розгянути подання прокуратури щодо міри запобіжного заходу.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539