Чому депутатів не хвилює питання безпеки в селищі?

0

У Будинку культури 15 вересня мали пройти засідання 2 комісій. Я скликала комісію з питань ЖКГ, а мій колега Євген Домбровський скликав комісію з питань регламенту, депутатської етики, яка до того ж покликана сприяти дотриманню законності та правопорядку.

Порядок денний голова комісії Домбровський оприлюднив заздалегідь. У порядку денному вкрай важливі питання. Чи не першим питанням стояв звіт правоохоронців про те, що у нас відбувається із розкриттям злочинів. Погодьтеся, що побиття жінок, квартирні крадіжки, крадіжки велосипедів, робота наливайок та інші питання мають турбувати не лише мешканців, але й депутатів.

Результат пошуку зображень за запитом "Демченко побиття"

На засідання регламентної комісії не прийшли ані Владислав Євстєфєєв, хоча були питання в порядку денному, які його стосувалися. Може, його злякало те, що доведеться відповідати перед громадою як члену комісії, яка має дотримуватися етики, за те, що погрожував набити морду виборцю або за те, що когось назвав “жополізом”, за те, що поширював привселюдно недостовірну інформацію? А може, він не хоче віддавати протокол з квітня місяця. Тут важко сказати.

Це питання порядку денного, які запропонував голова.

Напередодні Євстєфєєв знайшов час, щоб організувати псевдозасідання регламентної комісії. До порядку денного цього псевдозасідання Євстєфєєв включив виключно політичні питання, які мали слугувати хоч якось підставою для перевороту.

Нема не те, що звіту правоохоронних органів, на які чекає громада, але й розгляду звернень Людмили Узерчук. От що мене дивує. Тобто засідання треба готувати виключно для розгляду політичних питань? Все решта, виходить, не так важливо?

Аналогічна тенденція спостерігаєстья і у зверненні депутатської більшості, які знову хочуть організувати переворот. Тут Ви не побачите ані пропозиції щодо господарських питань, ані пропозиції щодо бюджетних питань в порядку денному, який вони пропонують.

Так от на засідання не прийшли, окрім Владислава Євстєфєєва, депутат Іван Лизун та Сергій Міщенко. Це два представники Нових облич. Тобто з 5 депутатів не було 3. Якщо немає більшості – засідання не може розпочатися через відсутність кворуму.

Якщо з депутатами Нових облич та Владиславом Євстєфєєвим для мене все зрозуміло, то позиція Миколи Єременка мене дуже здивувала. Він у цей час був в Будинку культури. Прийшов на засідання комісії з питань ЖКГ.

Голова комісії Євген Домбровський склав акт про те, що члени комісії не прийшли на засідання. Мене дуже здивувало, що Микола Єременко відмовився засвідчити цей факт і підписати акт. Це ж правда, що їх не було. Чому не підписати акт про те, що засідання не відбулося через відсутність кворуму? Вже стали політичним партнерами з Новими обличчями і це стало незручним? Але ж підпис просили поставити виключно під правдивою інформацією – члени комісії не прийшли. Це факт.

Що обнадіює, так це те, що Єременко навіть не подивився Домбровському в очі. Він просто буркнув, що не підпише і бігом вилетів з Будинку культури. Значить буває людині соромно. І це добре.

Я так розумію, що депутата Єременка, який прийшов на засідання моєї комісії і твердив, що його нібито дуже хвилює питання наливайок, які я, з його слів, покриваю, не цікавило, що на засідання регламентної комісії прийшли правоохоронці.

Він їх навіть не перепитував про роботу наливайок, грального бізнесу і т.д. ВОни просто пішли, бо засідання не відбулося.

І, як ми з’ясували на комісії, з питань ЖКГ та торгівлі – Єременко навіть не звертався з цього приводу до правоохоронних органів. Комісія рекомендувала йому це зробити. На наступне засідання прошу публічно Єременка відзвітувати про те, чи виконані рекомендації комісії і які результати боротьби з наливайками, яку він інціював.

Як мені розказав сусід, який саме був на вулиці поблизу Будинку культури, Єременко сів в машину до Богдана Слюсаренка і той його кудись повіз. Доросла людина і не соромно, що не підписує акт, що до виборів казав одне, а зараз робить зовсім інше, що нібито бореться з наливайками, а звернення на правоохоронців не пише і навіть не лишається, щоб запитати правоохоронців про ситуацію в селищі хоча б з тими ж наливайками.

Домбровський попросив слова на моїй комісії і наголосив на тому, що переносить засідання на 18:20 на 22 вересня у п’ятницю. Порядок денний той самий. І далі Домбровський просив підписати акт в присутніх депутатів і громади. І тут почалося…

Звісно, що ані Олексій Зінкевич, ані Анатолій Столяр, ані Людмила Узерчук не захотіли підписати акт. Тобто Людмилу Узерчук не хвилювало, що два її звернення, які стояли в порядку денному, котрий оприлюднив Домбровський, не були розглянуті.

Анатолій Столяр колись на моїй комісії дуже некрасиво і грубо казав про те, що Єременко алкоголік і багато п’є. Сміявся з того. Зараз я його перепитала, чи згодний він на те, щоб ця кандидатура, кандидатура Єременка, була секретарем ради.

І видно було, що Столяру було вкрай незручно.

Ну, де ж Ваше почуття власної гідності і цінність своєї позиції та слова? Невже політика Вам так засліплює очі й Ви можете в угоду політичним рішенням жертвувати інтересами громади й ставити себе в такі умови, коли не можете підняти очі? Ну, Вам же самим вже некомфортно, бо Ви робите те, в що, виходить, самі не вірите.

Хіба так можна, щоб запросили правоохоронців щодо таких важливих питань і їх навіть не заслухати, бо більшості в регламентній комісії все одно? Це ж питання, яке стосується всіх. Чому не підпсиати акт, якщо там написана виключно правдива інформація, що засідання не відбулося через відсутність кворуму – депутати не прийшли, а Єременко просто втік як боягуз і акт не підписав. Це ж правда. Всі присутні це бачили.

Як можна про людину казати відкрито, що вона алкоголік на засіданні моєї комісії, сміятися з людини, що є некрасивим з боку депутата, кого б він не обговорював, і потім казати про те, що Єременко – це достойна кандидатура на секретаря ради, яку він підтримує. Це мені важко зрозуміти.

Добре, хоч очі опускаєте, коли Вас питають, чому так. І я бачу, що Вам дійсно незручно. Може, ще не все втрачене і совість колись візьме гору над тим, що Вас просять робити задля чужих, точно не Ваших, інтересів.

Безымянный

Авторка: Олександра Куцан, голова комісії з питань ЖКГ Коцюбинської селищної ради

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539