Карплюку присудили особисте зобов’язння замість домашнього арешту

0

Печерський суд розглянув клопотання прокуратури Київської області про запобіжний захід для мера Ірпеня Володимира Карплюка.

Засідання відбулося 24 вересня. Суд прийняв рішення про особисте зобов’язання підсудного.

“Ми будемо оскаржувати рішення Печерського суду в апеляції. Ми просили цілодобовий домашній арешт, але суд прийняв рішення про особисте зобов’язання, ми з цим не згодні”, – розповідають у прес-службі прокуратури “Громаді Приірпіння”.

Згідно КПК, особисте зобов’язання передбачає здати на зберігання до відповідних органів закордонний паспорт, не виїжджати з населеного пункту, де проживає чи зареєстрований без дозволу слідчого та інші обмеження.

Підтримати Карплюка в суді приїхали депутати від “Нових облич” Ірпінської та Коцюбинської ради.

Як відомо, прокуратура вважає Карплюка винним у загибелі робітника під час будівництва житлового комплексу в Бучі. Станом на 28 вересня Карплюку вручил лише одну підозру, але прокурор Дмитро Чібісов особисто обіцяв журналістам 31 серпня, що невдовзі будуть вручені решта підозр.

Засідання в апеляійному суді щодо обрання запобіжного заходу заступнику Карплюка Дмитру Христюку перенесли. Чиновника звинувачують у підписанні договорів з ФОП-ом-покійником. Суд першої інстанції присудив Христюку домашній нічний арешт строком на 60 діб. Прокуратура оскаржує це рішення і вимагає утримання під вартою.

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539