Біличанський ліс: підозра екс-голові Ірпінського Держкомзему

0

Прокуратура Київської області вручила підозру екс-голові Ірпінського Держкомзему. Про це повідомили “Громаду Приірпіння” у прес-службі відомства.

За дерибан Біличанського лісу керівникові Держкомзему Ірпеня загрожує від 3 до 6 років позбавлення волі – ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, тобто умисному з корисливих мотивів в інтересах третіх осіб використанні службовою особою службового становища всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки КК України).

У період 2009 – 2010 років екс-службовець, достовірно розуміючи, що спірні земельні ділянки лісового фонду розташовані в межах земель м. Києва та до складу земель запасу селища Гостомель Київської області не входять, безпідставно підписав висновки про погодження проектів землеустрою щодо відведення у власність громадян земельних ділянок лісового фонду площею майже 7 га,” – зазначають у прес-службі.

На той час керівником Ірпінського держкомзему був Юрій Стаднік. Саме йому і вручили підозру, як повідомляють джерела “Громади Приірпіння”.

“Біличанський ліс став Нацпарком. До відповідальності треба притягнути всіх, хто з 2008 року намагається протягнути цей дерибан. В Держкомземі Ірпеня тоді працював ще один дерибанник – Валерій Пєший. Це тогочасний депутат Ірпінської міської ради від “Батьківщини”. Він особисто підписував акти права власності на ділянки в Біличанському лісі.

Окрім того, є відео, де він зізнається, що дерибан Біличансього лісу, це його рук справа,” – наголошує журналістка Ірина Федорів, яка разом з іншими активістами Приірпіння збирала підписи й домоглася надання Біличанському лісу статусу Нацпарку.

“Сподіваюся, що і до нього, і до всіх, хто причетний до дерибану національного багатства – зелених зон – дійде черга і їх притягнуть до відповідальності,” – додає Федорів.

Нагадаємо, що Валерій Пєший був під час обшуків біля будинку екс-депутата Ірпінської міської ради Ярослава Місяця, коли вилучили стоси документів, пов’язаних з дерибаном землі. Пєший захищав Місяця.

Пєший був бізнес-партнером забудовника і чинного депутата від Нових облич екс-регіонала Ігоря Вишнякова.

Пєший напав на одну з місцевих активістом – Інну Грищенко, коли та тримала на руках немовля і вийшла на захист зеленої зони поблизу свого будинку. З 2015 року справа проти Пєшого так і не зушила з місця.

Одну з журналісток, яка знімала сюжет про діяльність екс-працівника Держкомзему Ірпеня Пєший перепитав: “Дать тебе по морде”? 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539