Прокуратура в Гатному виявила 2 га незаконно відчуженої землі

0

Прокуратура Київської області через суд має повернути 2 га особливо цінних земель у Гатному державі. Землю, за словами прокуратури, незаконно передано у приватну власність громадянам та підприємству, яке не має нічого спільного з веденням селянського господарства.

“Установлено, що Головним управлінням Держземагентства у Київській області у 2014 році  незаконно передало у приватну власність для ведення особистого селянського господарства земельну ділянку площею майже 2 га на території Гатненської сільської ради Києво-Святошинського району. Як з’ясувалося, ділянка належить до особливо цінних земель Державного підприємства «Дослідне господарство «Чабани», яка відповідно до Закону не може передаватись у приватну власність громадян”, – повідомляє сайт Прокуратури Київської області.

Прокурори наголошують, що Головне управління Держземагентства не має повноважень на прийняття рішень про відведення у приватну власність земельних ділянок.

“З метою приховування незаконного відведення у приватну власність для ведення особистого селянського господарства земельної ділянки за рахунок особливо цінних земель, остання неодноразово відчужувалась на користь третіх осіб та ділилась на окремі земельні ділянки різними площами”, – повідомляє прокуратура.

Прокуратура Київської області встановила кінцевого власника, яким виявилось товариство, яке згідно з витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, займається купівлею та продажем нерухомого майна та не має нічого спільного з сільськогосподарською діяльністю.

На даний час, прокуратурою Київської області до кінцевого власника пред’явлено позов про витребування земельної ділянки з чужого незаконного володіння на користь держави.

Нагадаємо, Прокуратура не повернула громаді 48 га особливо цінних земель під “Озерним гаєм”, бо суд не прийняв нововиявлені прокуратурою обставини.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539