Зубко: По Коцюбинському потрібно знайти рішення Горгану і Нафтогазу

0

Міністр регіонального розвитку Геналій Зубко доручив голові Київської ОДА Олександру Горгану знайти компромісне рішення з НАК “Нафтогаз України” з метою запуску опалювального сезону в Коцюбинському. Про це він заявив на селекторній нараді сьогодні в Кабміні.

“Олександр Любомирович, разом з “Нафтогазом” потрібно знайти рішення. Бо це питання, яке може дійсно привести до надзвичайної ситуації”, – наголосив Зубко. Питання саботажу опалення в Коцюбинському підняля на селекторній нараді в Кабміні народна депутатка від БПП Ольга Червакова:

“Зараз є небезпека створити другий Алчевськ. Внаслідок штучного боргу, який накопичило приватне підприємство “Мастер-Енерго”, “Нафтогаз не видає ліміти газу і селище не може отримати номінацію. Ще в лютому місяці були порушені 2 кримінальні справи, які зараз в суді. Селищна рада відстоює (в суді – прим.ред.) можливість забрати котельні (на вул. Доківській і Меблевій – прим. редакції), які були незаконно забрані в концесію в приватне підприємство. Якщо селищна рада після виграних судів стане правонаступником цих боргвв, вона оплатить їх. Зараз не може селищна рада з бюджету сплатити борги приватного підприємства. Це перевищення повноважень і нецільове використання коштів.”

“Ми зверталися, почитаючи з лютого місяця, Олександр Любомироович, до обладміністрації. Я знаю, що у вас на столі папка в 2 сантиметра цих звернень лежить. І про що мене інформує Мінрегіонбуд 13 жовтня за 2 дні до початку опалювального сезону? Заступник голови КОДА нічого не говорив Мінрегіону про ситуацію з опаленням в Коцюбинському. Скажіть мені, будь ласка, як це називається? Це безвідповідальність найвищого рівня,” – додає Червакова.

(відео з 37 хв.)

Червакова наголосила, що ситуацію треба негайно вирішувати, бо її вже використовують в політичних цілях в селищі.

25 жовтня в приміщені селищної ради, коли голова була на черговій нараді щодо подачі опалення в Мінрегіонбуді, до селищної ради прийшли невдоволені люди, з-поміж яких була зокрема і колишня депутатка Марія Пегета, якій опалення підключили за кілька днів до цього.

“У селища зараз на рахунку більше 20 млн грн. В зв’язку з конфліктом селищного голви і селищної ради не провлдяться засідання селищної ради це питання взагалі не розглядаєтсья. В першу чергу вони бенруть в заручнки 5 тисяч сімей не може отримати тепло тіки тому, що нема розуміння між депутатами і селищним головою”, – наголошує голова ОДА Олександр Горган.

Міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко наголосив, що голова ОДА та Нафтогаз мають працювати над вирішенням цього питання.

“Мене вражає те, що говорить голова ОДА Олександр Горган. Він 100 % знає про те, що у селища Коцюбинське заблоковані рахунки. Це сталося ще весною. Я особисто зверталася і питала чи ж можливості розблокувати рахунки, щоб ми могли вести господарську діяльність в селищі. Доки є виконвче провадження по каналізації на вул. Бакала – рахунки нам не розблокують. Щодо непроведення сесій в Коцюбинському. Їх можна збирати хоч кожен день – остання була в серпні. Сидять депутати по 6 годин, півтори-дві години говорять про те, яке питання буде 1, 2, 3, 4, як 10 поставити 1, як 2 поставити 8 і т. д. НАйважливіші питання – для них – це номерація абополітичні питання. Якщо відголосують від 2 до 10 питань – це перемога! А потім вночі члени секретаріату ходять і просять депутатів підписатися під тим, що вони проголосували і буває так, що голосів за питання, яке нібито підтримали, – нема. Ще був випадок коли вкрали листки поіменного голосування”, – наголошує журналістка Ірина Федорів, яка відвідує всі сесії ради разом з активістами.

“Чути від голови ОДА такі речі з одного боку дико, а з іншого цілком очікувано. В серпні ми дізналися про те, що в застпуники голови ОДА має йти секретар Ірпінської ради Юрій Денисенко з Нових облич. Коли в Бучу привезли представникик ОДА дружину президента і в її уста вклали цитату, яку вона про дерибанника і екс-регіонала Федорука не говорила – це вбило. Це треба вміти, щобреальність була одна, а озвучували її по-іншому. Так що хто тримає в заручниках коцюбинців з опаленням стає більш-менш зрозуміло. Тягнуть з включенням до наступного тижня, щоб провести в селищі чергові мітинги. Потім будемо в чиновників виявляти в декларації квартири в Приірпінні. Голова облради Ганна Старикова в Бучі вже квартиру дуже дешево придбала – всого за 4 тис доларів. Чудеса трапляються. Так і живемо,” – резюмує Федорів.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539