Освітні проблеми Бучі: Горган перенаправив громаду до міськради

0

Голова КОДА Олександр Горган не зміг вирішити проблеми бучанців. Громаду на його прохання звернулася до чиновника щодо вирішення таких питань: переповнених класів у школах, неякісним та дорогим харчуванням та величезними чергами в дошкільні навчальні заклади. Бучанська влада не надає достатньо коштів для вирішення цих питань.  

На початку листопада надійшла відповідь на колективне звернення бучанців до голови КОДА Олександра Горгана.  Відправником листа виявився не сам Горган, а Бучанська міська рада. Підмисаний лист керуючим справами Бучанської міської ради Іваном Морозовим

Автори звернення такою відповіддю чиновників не задоволені, оскільки в ній міститься суха статистика про кількість освітніх закладів міста, кількість учнів та забезпечення харчуванням пільгових категорій населення.

“Фактично, по суті звернення у відповіді інформації обмаль. Викладені статистичні дані, які і так всі бачать і знають, але від того легше не стає і проблеми не вирішуються. Не розумію, навіщо Горган просив, щоб зверталися до нього з проблемами в Бучі, якщо він не в змозі ні на що вплинути й нічого вирішити?”, – дивується відповіді бучанка Ольга Продан, одна з авторок зверення.

“Від того, що Бучанська рада зайвий раз нам повідомила про кількість шкіл у Бучі та про будівництво гімназії, яке нібито має колись розвантажити школу № 4, проблеми переповнених класів не вирішилися. Ще потішила у відповіді фраза про те, що під навчальні класи було переобладнано 16 кімнат гуртожитку. Це, звичайно, тішить і надихає але не дає відповіді на питання, чому в місті не розвивається соціальна інфраструктура разом з шаленим будівництвом нових житлових комплексів?”, – додає Продан.

Нагадаємо, активісти передали Горгану звернення з підписами від бучанців 24 вересня на День Київщини. Редакції “Громади Приірпіння” Горган пообіцяв сприяти у вирішенні проблем в сфері освіти Бучі й зазначив, що не обізнаний з проблемами бучанців, оскільки до нього ніхто не звертався.

Як відомо, Горган привіз до однієї з бучанських шкіл дружину Президента Марину Порошенко й приписав їй схвальні слова на адресу мера Бучі Анатолія Федорука. Пізніше з’ясувалося, що перша леді взагілі нічого не говорила про Федорука та його досягнення в освітній сфері міста.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539