Справа Мельника: Луценко наголошує, що підуть в апеляцію

0

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що у справі екс-ректора Петра Мельника генпрокуратура готова пройти всі інстанції для оскарження судових рішень. Про це заявив Луценко на прес-конференції, присвяченій темі порушення прав людини у Криму, повідомляє “Українська правда”.

Він наголосив, що Мельник незаконно передав 4 тисячі кв м приміщень вишу своїй дружині – і Вищий господарський суд визнав це, повернувши майно вузу. Але Бородянський райсуд виправдав екс-ректора.

“Можна було б поговорити про поганих суддів, але я як генеральний прокурор не маю права ставити під сумнів основу держави, якою є закон, рівний для всіх”, – заявив Луценко.

“Я не згоден з рішенням по Мельнику. Вважаю, що ми надали достатньо доказів необхідності .. засудження за корупцію та розкрадання державного майна”, – додав він.

Луценко також сказав, що Мельник – колишній активіст Партії регіонів, якого він неодноразово різко критикував.

“Далі будуть апеляційні суди. Ми впевнені, що в апеляції ми наведемо достатні докази і щодо Мельника…”, – пообіцяв Луценко.

Прокурор Київської області Дмитро Чібісов сьогодні на брифінгу підтвердив, що прокурори готуються до апеляції.

“Органи прокуратури Київської області принципово не погоджуються із рішенням Бородянського районного суду, ми однозначно оскаржим його в апеляційній інстанції. Крім цього, прокуратура Київської області вже довела у судах незаконність дій колишнього керівництва податкової академії, Вищим господарським судом України у 2016 році залишено без змін рішення судів першої та апеляційної інстанцій про витребування з незаконного володіння комерційної установи на користь держави соціально-значущого об’єкту – реабілітаційно-оздоровчого комплексу “Сосновий бір” площею 7870 м², що знаходиться в смт. Ворзель” – повідомив Чібісов.

Нагадаємо, 5 грудня Бородянський районний суд виніс виправдовувальний вирок екс-ректору Петру Мельнику.

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539