Політтехнолог екс-регіонала Федорука посів 18 місце з 19

0

Асоціація професійних політичних консультантів оприлюднила Рейтинг фахівців політичних професій. У номінації Політтехнологи на 18 місці опинився Дмитро Гапченко. Він це місце розділив з це двома політтехнологами  Іриною Ніщенко та Миколою Ніловим.

Дмитро Гапченко значився очільником внутрішньої політики в Бучанській міській раді.

У 2004-му році Гапченко був довіреною особою кандидата в нардепи Сергія Комісаренка, на думку багатьох, “технічного” кандидата. Журналісти ВВС вважали, що він відтягує голоси в опозиційного Віктора Ющенка на користь провладного Віктора Януковича.

Гапченко був прес-секретарем у колишнього нардепа-“регіонала” Василя Горбаля. Більше того, Гапченко очолював київський осередок “Партії регіонів”.

Згодом Гапченко сам спробував себе у політиці й подався до Київради у списку тієї-таки “Партії регіонів” на непрохідне 59 місце.

“По складу учасників схоже на ватний рейтинг. Хоча когось туди таки додали дійсно для присипки вати новорічним блиском. Виявилося, що найперший політолог – Піховшек. Це демонструє, як якість дослідення так і те, звідки ростуть ноги. Рейтинг має сенс складати тоді, якщо зрозуміло, хто замовник і якою методологією будуть послуговуватися. Тут порушені всі критерії. Люди самі себе повключали і сказали, що вони головні. Організатори показали не як робити політтехгології, а як робити політманіпуляції”, – коментує “Громаді Приірпіння” Сергій Таран.

Колишній координатор громадського руху ЧЕСНО Андрій Круглашов так коментує цей рейтинг:

“Якщо поглянути на сайт АРРС, ви побачите фірму, що використовує образ професійної асоціації радше для отримання замовлень клієнтів. Натомість, нагороди Американської та Європейської Асоціацій Політичних Консультантів Pollie та Polaris, членом жюрі яких я маю честь бути, присуджують перемогу за працю на ниві політичних кампаній, за конкретні справи, що подаються на конкурс. А до рейтингу політологів ставлюсь скептично, оскільки його критерії не зрозумілі, хоч там і є низка помітних і досвідчених спеціалістів. Але практично всі вони – практикуючі політтехнологи та консультанти, а не чисті політологи, що працюють на суспільний інтерес”.

Нагадаємо, під час майдану в Приірпінні поширювали ось такі календарики.

kalendaryk

Перед виборами для формування позитивного іміджу кандидата в нардепи Федорука у ЗМІ, які пов’язані з іншим політтехнологом Петром Щербиною, публікували псевдоретйинг, в якому Федорук нібито посідає 2 місце з-поміж мерів в Україні після мера Львова.

Безымянный

Спроба кума Федорука – мера Ірпеня Володимира Карплюка потрапити в топ-5 Рейтингу мерів-інноваторів зазнала невдачі. Так само як і спроба виграти у номінації “Людина року” в 2016 році.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539