Вбивство Ноздровської: чому судові санкції отримують у Вишгородському райсуді?

0

Попри численні заяви Ноздровської щодо погроз в ЄРДР немає жодної інформації. Правоохоронці твердять, що до них з цього приводу покійна не зверталася. Судові санкції, необхідні для розслідування, надає Вишгородський районний суд. Члени регламентної комісії облради припускають, що витік інформації через цей суд може нашкодити слідству.

Над резонансною справою працюють 15 слідчих. Таку інформацію повідомив заступник начальника слідчого управління Київської області Іван Йоленко на засіданні регламентної комісії облради. Ноздровська публічно писала про те, що її хочуть відправити на той світ до сестри, яка загинула в ДТП.

Прес-секретар Головного управління поліції Київської області Микола Жукович підтвердив у коментарі “Громаді Київщини”, що дійсно жодної заяви щодо погроз Ноздровській в ЄРДР не внесено, припускає, що вона не зверталася із подібними заявами до правоохоронних органів. Натомість, він зауважив, що в ЄРДР зареєстровано кілька заяв від вбитої та від її сусідів зі скаргами на неї на побутовому підґрунті.

Депутати облради переконані, що саме безкарність провокує зростання злочинності на Київщині.

“Випадок з Іриною є не перший випадком нападу на активістів та громадських діячів в Київській області, безкарність злочинців призводить до самих найгірших наслідків… Для Ірпеня, Коцюбинського, Петропавлявської Борщагівки напади на активістів стали постійним явищем”, –  наголошує на засіданні комісії головуючий Роман Титикало (“Самопоміч”).

Саме бездіяльність поліції стала причиною пікетування Кабміну. Громада Київщини вимагали влітку 2017 року відставки Авакова після низки побиттів активістів, які правоохоронці належним чином не розслідують.

Депутатів цікавило, як працює Вишгородський відділок поліції.

Та нормально працює, як віздє є недоліки. Як тільки головне управління вкаже на них і зробить зауваження, так Вишгородські усувають недоліки”, – розповідає про якість роботи поліції Йоленко.

Правоохоронець зазначив, що всі судові санкції, необхідні для розслідування, поліція отримує у Вишгородському районному суді. Оскільки Ноздровська перед вбивством довела у суді, що племінник судді Вишгородсього суду винен у ДТП, в якому загинула її сестра, то члени комісії припустили, що судова гілка влади може допустити виток інформації, що зашкодить слідству.

Жукович спростував дане твердження “Зараз справу передано в головне управління Київської області”.

Запрошений на засідання комісії ветеран карного розшуку Валерій Кур надав слідству конструктивні пропозиції та рекомендації. При цьому експерт наголосив, що якби дільничний офіцер поліції працював належним чином і брав до уваги інформацію про погрози загиблій, то лиха могло б і не статися. За його словами, погрози – це цілком достатній склад злочину для відкриття провадження.

Комісія одноголосно вирішила рекомендувати головному управлінню нацполіції Київської області здійснити об’єктивне кримінальне провадження за фактом вбивства та доповісти на наступному засіданні комісії про хід розслідування справи.

Нагадаємо, Ноздровська більше двох років домагалася справедливого вироку для вбивці своєї сестри Світлани Сапатинської. Її збив п’яний водій Дмитро Россошанський, який є племінником колишнього голови Вишгородського суду. За час судів Ноздровській не раз погрожували і залякували знайомі та рідні Россошанського. Тіло знайшли через п’ять днів після того, як вона виграла апеляцію у цій справі і винуватець ДТП залишився за ґратами.

Нагадаємо також, що через погрози у Київській області активісти неодноразово зверталися до правоохоронних органів. Зокрема активістка Петропавлівської Борощагівки Валентина Аксьонова після погроз вбивства її дитини була змушена виїхати з України. Тим часом поліція проводила обшуки в активістів. Юриста громади Софіївської Борщагівки Олександра Дядюка, який представляє інтереси громади в суді проти забудовника “Празького кварталу-2” побили перед судовим засіданням і поліція досі не знайшла винних. У селі Гатне місцевому неповнолітньому активісту Сергію Чагарову депутат Києво-Святошинської райради Олександр Паламарчук не лише погрожував, але й застосував фізичний вплив. Попри це поліція відкрила провадження лише під тиском громадськості.

 

 

Фото на кавер – сторінка ФБ покійної Ноздровської.

[contact-form][contact-field label=”Ім`я” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”Електрона пошта” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Сайт” type=”url” /][contact-field label=”Повідомлення” type=”textarea” /][/contact-form]

[contact-form][contact-field label=”Ім`я” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”Електрона пошта” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Сайт” type=”url” /][contact-field label=”Повідомлення” type=”textarea” /][/contact-form]

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539