Перешкоджання депутату на сесії в Ірпені: Домбровський подав заяву в поліцію

0

Депутат облради Ігор Домбровський звернувся до регламентної комісії облради та до правоохоронців із заявами про перешкоджання депутатській діяльності.

Під час бюджетної сесії в Ірпені йому не надали слова.

“Я приїхав на сесію в Ірпінь. Як депутат облради маю законне право записатися на виступ на початку сесії. Це право, яке гарантоване для депутатів облради та народних депутатів законом. Секретаріат вдав, що зрозумів моє прохання, але листок обліку на виступ під час сесії так і не надав. Така ж ситуація була і за секретарства Юрія Денисенка, який зараз пішов на посаду заступника голови ОДА. Я хотів підтримати позицію спілки журналістів щодо “Ірпінського” вісника”, який не варто фінансувати. Це кишеньковий рупор мера Ірпеня і партії Нові обличчя, на який йде майже півмільйона наших грошей, які можна витратити на медицину або освіту,” – розповідає “Громаді Київщини” Ігор Домбровський.

“Я хотів відреагувати і на те, що включили гімн ворожої держави – РФ. Мене обурило,  що в проектах рішень, які потім підтримала депутатська більшість Нових облич, є зменшення пайової участі забудовникам. Це вже традиційно для кожної сесії. Це компанії наближені до Карплюка та Петра Мельника. Сума, яку втратила громада через голосування депутатів за одну сесію – майже 5 млн. І ці кошти можна було б витратити на квартири для АТОвців. Орендну плату знизили прибутковим підприємствам, таким як Ірпіньжитлоінвестбуд – корупційній прокладці між забудовниками і депутатами, а також кафе, яке працює в ірпінській бібліотеці і є прибутковим комерційним проектом. Про це все влада Ірпеня навіть чути не хотіла”, – резюмує  “свободівець”.

Заяву депутата Домбровського 4 січня розглянула регламентна комісія облради. Члени комісії дійшли висновку: підготувати рекомендації щодо унеможливлення перешкоджання депутатській діяльності та розіслати ці рекомендації всім міським та районним радам Київської області. Депутати також постановили звернутися до прокуратури Київської області щодо відкриття провадження за даним фактом.

“Найчастіше до КОР звертаються із заявами щодо перешкоджання депутатській діяльності в радах Києво-Святошинського району, Ірпеня, Бучі, Петропавлівської Борщагівки. Так зване золоте кільце навколо столиці. Ігор Домбровський, є дуже активним у депутатській діяльності свого району, тому найчастіше потрепає від Карплюка”, – наголошує голова комісії Роман Титикало.

Нагадаємо, це не перший випадок, коли депутати Нових облич перешкоджають депутату облради Домбровському. Депутати Ірпінської міської ради від Нових облич силою виштовхували його із сесійної зали. Цей випадок також розглядала регламентна комісія облради.

“Правоохоронні органи досі на це жодним чином не відреагували. Але щодо того, що на бюджетній сесії мої права, як представника громади, були порушені, я подаю звернення до поліції Ірпеня”, – каже Домбровський.

Депутат Коцюбинської ради 7 скликання Вадим Янович (Нові обличчя) у суді, де “свободівець” був заявлений як свідок у справі щодо перевороту, зламав ніс депутату Домбровському. Наразі справа слухається в суді першої інстанції. Суддя Шестопалова взяла відвід у справі, оскільки суд апеляційної інстанції зобов’язав Ірпінський міський суд розглянути обвинувальний акт прокуратри, який Шестопалова своєю ухвалою повернула на доопрацювання.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539