Федорука судитимуть 2 березня – його захищає 8 адвокатів

0

Нарешті за стільки часу після того як Бучанському міському голові Анатолію Федоруку було оголошено підозру, призначено розгляд судової справи по суті.

Справа слухатиметься 2 березня о 9:00 в Ірпінському суді. Розглядатиме її головуючий суддя Кафтанов.

Захищатиме в суді Федорука та інших обвинувачених аж 8 адвокатів. Серед них екс-заступник прокурора Київської області Анатолій Матвієць, який будучи посадовою особою прокуратури протягом тривалого часу надавав покривав злочини Федорука, за які його сьогодні судять. Як відомо, за свої послуги земляк Федорука Матвієць незаконно отримав у Бучі трикімнатну квартиру.

Ще один адвокат, який захищатиме підозрюваних, депутат Бучанської ради від партії “Батьківщина” Ігор Козак. Він також олишній працівник прокуратури. Працював в прокуратурі Ірпеня разом з екс-прокурором, а нині суддею Кафтановим, який розглядатиме цю справу по суті.

Цікавий факт, що Кафтанов свого часу, приблизно в 2005-му році, також отримав квартиру в Бучі по вул. Водопровідній, 62. Нічого не хочу сказати з приводу цього поганого, можливо, справді, Кафтанов її потребував, проте такий факт має місце. Тобто, свого часу соціальна послуга колишньому прокурору та громадянину Кафтанову Федоруком була надана.

Дивує той факт, що представник від прокуратури, в порівнянні з такою кількістю адвокатів, усього один. Навіть якщо він і є фахівцем, ГПУ потрібно враховувати людський фактор і розуміти, як від один зможе протистояти такій кількості адвокатів. Але в мене є сумніви і щодо фаховості Олега Войтовича, адже на попередніх судових засіданнях, коли розлядалося питання запобіжного заходу та арешту майна Федорука, він, м’яко кажучи, не зарекомендував себе як фахівець і всі справи програв.

Окрім того, є ще одна підстава не довіряти представнику прокуратури Войтовичу. Нам стало відомо, що він на початку 2017 року став власником квартири в Ірпені по вул. Ново-Оскольській. Цей будинок має пряме відношення до будівельного бізнесу кума Федорука Ірпінського голови Володимира Карплюка.
Редакція “Громади Приірпіння” намагалася взяти з цього приводу коментар у Войтовича, проте він відповідати відмовився, сказавши, що це конфіденційна інформація.

До того, цю квартиру Войтович не вніс до своєї декларації.

Інформація про фаховість Войтовича та про його квартиру в Ірпені мною особисто була доведена до голови Департаменту Володимира Гуцуляка з проханням забезпечити належне представництво прокуратури в суді. Гуцуляк пообіцяв мені особисто, що Войтовича в суді не буде, а будуть інші фахівці. Яким же було моє здивування, коли я побачив на сайті суду єдиного представника прокуратури Войтовича.

Гуцуляк також був проінформований з інших питань. Зокрема, я наголошував аби прокуратура інкримінувала Федоруку ще п. 5 ст. 191 ККУ – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, внаслідок чого вчинено дії в особливо великих розмірах або організованою групою, і караються позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. Кваліфікація цієї статті повністю підпадає під злочинну діяльність Федорука та його організованої групи.

Єдине можу сказати, що матеріалів слідчим було надано більш ніж достатньо з очевидними ознаками злочинів Федорука, так і іншх обвинувачених і якщо раптом трапиться диво, що з тих чи інших “об’єктивних обставин” прокуратурою справа буде програна, то це буде виключна відповідальність особисто Гуцуляка.

Нагадаю, що ще в 2015 році Департаментом ГПУ з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки було відрите кримінальне провадження та оголошено підозру Федоруку, секретарю Бучанської ради Василю Олексюку.

Пізніше було відкрите провадження та оголошено підозру екс-начальнику Ірпінського відділу земельних ресурсів Миколі Шульзі та екс-начальнику Держгеокадастру Бучі Олександру Дзюблюку. Ці проваждення розсслідувалися понад 2 роки.

Прокуратура підозрює їх в перевищенні службових повноважень при розпорядженні землями державного лісового фонду та знищення сотень гектарів бучансього лісу, внаслідок чого державі заподіяні збитки в особливо великих розмірах.

За висновками експертизи сума збитків лише по 80 га бучанського лісу становить майже 400 млн грн.

Автор: Віктор Бархоленко, бучанець

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539