Суд зняв арешт з майна й грошей Федорука

0

Апеляційний суд Києва зняв арешт з майна мера Бучі Анатолія Федорука. Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на “Українські новини”.

13 жовтня, у п’ятницю, арешт зняли з 23 нежитлових приміщень, 5 квартир, 2 земельних ділянок, аптеки й коштів.

Все майно мера було арештовано за рішенням Печерського районного суду Києва 26 липня 2016 року, через кілька днів після обшуків, проведених прокуратурою в будинку, де мешкає родина Федорука.3

Дружина Федорука, сам мер та адвокат подали апеляцію на це рішення 22 серпня й 4 жовтня Апеляційний суд задовольнив скаргу.

Апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції й зняв арешт із усього майна.

Таким чином, Апеляційний суд зняв арешт із 23 нежитлових приміщень, 5 квартир, гаража, аптеки, 2 земельних ділянок.

Також суд скасував арешт вилучених у Федоруків коштів: 29 749 гривень, 5 929 доларів, 150 євро, 1 040 польських злотих, 4 000 угорських форинтів, 55 060 білоруських рублів.

Рішення Апеляційного суду оскарженню не підлягає.

Як стало відомо “Громаді Приірпіння” з джерел у Генеральній прокуратурі, останні не були повідомлені про засідання й, відповідно, не були на ньому присутні.

“Я особисто зателефонував представнику прокуратури Олегу Войтовичу й запитав, як так трапилося, що суд був програний. На що він відповів, що в той день він прийшов на засідання суду, але помічник головуючого судді повідомив, що суддя у відрядженні і справа слухатися не буде. Як потім з’ясувалося, саме цього дня було прийняте рішення суду про зняття арешту і що найцікавіше, в рішенні суду було зазначено, що воно відбулося в присутності Войтовича. В даному випадку відбулася фальсифікація рішення та підробка офіційних документів і Департамент ГПУ має відкрити кримінальне провадження стосовно головуючого судді”, – переконаний громадський діяч Віктор Бархоленко.

“Є всі підстави вважати, що Департамент ГПУ злив цю справу на користь злодюги Федорука”, – додає Бархоленко.

Нагадаємо, Федорука підозрюють у зловживанні службовим становищем при вилученні земель лісового фонду та зміні їх цільового призначення, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Досудове розслідування у даному кримінальному провадженні завершене, підозрюваним вручений абвинувальний акт. Після ознайомлення з обвинувальним актом справу буде передано до суду для розгляду по суті.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539