Федорук і депутати мають вайбер-групу із забудовниками

0

Існує група у вайбері з мером Бучі Анатолієм Федоруком, депутатами та забудовниками. Про це стало відомо після того як депутат Бучанської ради Олександр Таможній оприлюднив переписку з цієї групи.

Це була відповідь Таможнього на поширену інформацію екс-депутаткою Бучанської ради від Партії регіонів  Іриною Корольовою про те, що він нібито на підпитку приїхав до магазину “Модуль”, що в Бучі. Про це Корольова повідомила на своїй сторінці в соцмережі facebook.

Корольова виклала відео, на якому видно, як вона б’є Таможнього.

В коментарях під цим постом на запитання про причину нападу на депутата Корольова не відповіла.

З оприлюдненої частини переписки у вайбер-групі видно, що Федорук розповідає що і кому коментувати в соцмережі.

Серед активних учасників групи у вайбері забудовник Віктор Крупій, який будує ЖК “Голд сіті” в Бучі та який проспонсорував приїзд Дзідзьо на День міста. Він пропонує учасникам групи коментувати пост Корольової через яку й стався конфлікт в “Модулі”.

 

Нагадаємо, Корольова відома тим, що займається облаштуванням газонів у Бучі за бюджетні кошти й активно підтримує Федорука на мітингах, в судах та на псевдовіче. Ще будучи депутаткою на сесіях Корольова розповідала притчі про лайно .

Пропозицію забудовника Крупія підтримав Федорук, написавши, що вбачає потребу в тому, що пост Корольової необхідно коментувати. Це він написав о 19 годині 14 хвилин.

Більш ніж через годину Федорук знову пише у вайбер-групі й запитує, чому ніхто не коментує пост Корольової.

 

Після виправдань “активних городян”, що не працюють посилання, Федорук почав закликати секретаря бучанської ради Василя Олексюка взяти участь в коментуванні посту екс-колеги.

“А де наш Василь Олексюк пропадає?! Палич, ти де?!”, – пише мер міста Буча.

 

Нагадаємо, Олексюк відомий своїми неординарними коментарями у соцмережі facebook.

Зокрема, меру сусіднього Ірпеня Володимиру Карплюку свого часу Олексюк писав: “подавишся, тварь!”

1

Щоправда, пізніше депутат вибачився перед Карплюком за свою нестриманість.

Олексюк ображав і активістів і навіть погрожував їм фізичною розправою. Та перед активістами він так і не вибачився.

Ще один учасник переписки у вайбері – екс-депутат Бучанської ради Микола Йощенка, який зайшов в раду від “Партії захисників вітчизни”, потім злився з провладною федоруківською більшістю й був відкликаний з ради за народною ініціативою.

Мешканці Бучі шоковані тим, що Федорук особисто дає вказівки в вайбер-групі коментувати чиїсь пости в соцмережі.

“Цікаві речі відбуваються в нашому місті. Сьогодні в стрічці новин побачив дещо цікаве. Виявляється, існує закрита група в вайбері, яку очолює мер нашого міста Анатолій Федорук, до якої, крім групи депутатів, входять ще й забудовники. І особисто мер в цій групі наказує, що і як коментувати в соцмережі. І що найцікавіше – йому ніхто не заперечує… В контексті цього стає зрозуміло, чому так швидко й тихо в нашому місті проходять пленарні засідання сесій і чого більшість депутатів мовчки голосує за сумнівні, з точки зору кримінального кодексу, питання… Їм правильно голосувати, мабуть, наказує Федорук у вайбер-групі або забудовники в своїх інтересах”, – коментує переписку у вайбер-групі бучанець Олександр Чупровський.

Таможній розповів “Громаді Приірпіння” свою версію, чому Корольова напала на нього в своєму магазині квітів:

“Я приїхав на Део Ланос зеленого кольору. За кермом був мій друг. Він мене висадив і поїхав. Я пішов в “Модуль”. Мені потрібно було купити квіти. Я завернув в магазин, де була за прилавком Ірина Корольова, колишня депутатка. Я її притав зі святами, вона мені не відповіла. Я почав вибирати квіти, коли чую, вона мені каже: “Ну, шо, дєятєль, Партії регіонів вже немає? Краще?” Я сказав, що не хочу на цю тему говорити й попросив букет. Вона сказала, що букет мені не продасть. Я посміхнувся й запитав, чи не мучає її совість через те, що вона 5 років сиділи в раді сфальсифікованим депутатом? Вона почала кричати: повтори, що ти сказав, я повторив, після чого вона почала намагатися мене побити”.

“Багато людей з оточення Федорука зі мною спілкуються, не афішуючи цього й дивуються, які завдання перед ними ставить Федорук і які вказівки дає. Саме ці люди мені й прислали переписку у вайбері. Вони розповідають також як він особисто замовляє на сайтах замовні чорнушні статті проти своїх опонентів”.

Щодо нападу Корольової Таможній розповів, що написав заяву в поліцію:

“Поліція в рамках кримінального провадження зможе вилучти повне відео з камер спостереження в “Модулі” і я його з задоволенням оприлюдню, мені приховувати немає чого. Цікавий факт мені розповіли працівники “Модуля”. Зранку до них прибігали люди від Федорука й просили надати їм відео з камер спостережень але переглянувши, вони відмовилися його скачувати”.

Журналісти “Громади Приірпіння” звернулися за коментарем до Ірини Корольової й попросили пояснити, які саме слова Таможнього так образили жінку, проте вона на запитання в Messenger не відповіла. Редакція сайту готова оприлюднити позиції екс-депутатки.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539