Активісти вночі розблокували Обухівську

0

Поки у Святошинській РДА шукають рішення проблеми, жителі Новобіличів самостійно відкрили проїзд.

Вулиця не розчищена від снігу, тому повноцінний рух наразі неможливий.

Місцева влада зволікає з вирішенням цієї проблеми.

Ще напередодні нового року була загроза сутичок місцевих мешканців.

Фото: Мирослав Кухарчук

Пізно ввечері 20 січня місцеві активісти відсунули блоки та відкрили вулицю. Це зробили без спеціальної техніки.

Все зробили руками. Трохи бус підсобив. Роботи там на півгодини було. Те саме могли зробити представники благоустрою чи ШЕУ. В ниж же є і маніпулятори, і екскаватори, – каже Максим, житель приватного сектора.

Люди взяли ініціативу в свої руки, бо посадовці зволікають із вирішенням питання.

За три тижні в РДА провели лише робочу нараду та написали листи на профільні структури. Такими темпами відновлення проїзду доведеться чекати невідомо доки. Саме тому місцеві мешканці згуртувались і усунули правопорушення самотужки. Люди прибрали блоки, проте чиновники мають подбати про нормальну організацію руху, – коментує “Громаді Київщини” Олександр Аронець, місцевий активіст.

За бездіяльність чиновників теж передбачено відповідальність.

Чиновників потрібно штрафувати. За порушення правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху при утриманні автомобільних доріг і вулиць, невжиття заходів щодо своєчасної заборони або обмеження руху при виникненні умов, які загрожують безпеці руху, або неприйняття своєчасних заходів до відновлення безпечних умов для руху – тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб від шістдесяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (ч. 1, ст. 140 КУАП), – пояснює Ігор, активіст із Новобіличів.

Олександр Аронець висловив припущення, хто перекрив дорогу:

До встановлення блоків, ймовірно, причетний власник  парковки, яка знаходиться поруч із місцем перекриття. Зі слів місцевих мешканців, це саме його блоки і саме він дав техніку, щоб їх встановити. Поліція має провести його допит і в разі підтвердження факту незаконного перекриття дороги притягнути його до відповідальності.

За встановлення перешкод на проїзній частині, а бетонні блоки якраз є такими, передбачена кримінальна відповідальність за ч. 1 ст. 279 ККУ. А це штраф від 850 до 2550 гривень або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Сподіваюсь мешканці вул. Ушакова 34/34а не будуть більше брати участі в протиправних  заходах. Адже що станеться з мікрорайоном, якщо їх приклад наслідуватимуть мешканці вулиці Булаховського, які щодня потерпають від напливу ірпінських автівок? А що буде з містом, якщо мешканці сотень вузеньких вуличок центральної частини Києва їх теж перекриють? Питання звісно ж риторичне, – додає Аронець.

У приватному секторі Новобіличів теж велика кількість перекритих проїздів. Місцевій владі треба це питання вирішувати не точково, а комплексно.  Громада Київщини стежитиме за розвитком подій по відновленню руху вулицею Обухівською.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539