Скорик: Обмеження поверховості в Ірпені – схема узаконення побудованого поза межами

0

На сесії Ірпінської ради 25 січня депутати проголосували за обмеження висотності новобудов до 5-ти поверхів “на території Ірпінської міської ради”. За словами мера Ірпеня Володимира Карплюка, це міра тимчасова, яка буде діяти в місті до прийняття Генерального плану розвитку.

“Є пропозиція, щоб така норма діяла до моменту прийняття Генерального плану. В Генеральному плані вже чітко визначити всі території, які мають право буди забудовані багатоповерхівками, які не мають права, які входять в межі, які не входять в межі”, – пояснив на сесії Карплюк.

Він також рекомендував головному архутектору видавати технічні документи на багатоповерхову забудову з обмеженням до п’яти поверхів.

Мешканці Ірпеня вважають це рішення популізмом.

“Обмеження поверховості будівництва в Ірпені – це політична гра мера на противагу громаді міста, яка активно бореться проти протягування так званого “нового Генерального плану” Ірпеня. У тому числі і в судах. Карплюк маніпулює термінами “територія міської ради” – немає такої території, є лише територія конкретного населеного пункту, тобто в рішенні має йтися про межі міста Ірпінь. Мета цієї заборони одна – збільшити територію міста, щоб узаконити вже готове незаконне будівництво за межами Ірпеня та отримати нові ділянки в лісах та на заплавах річки Ірпінь та Буча під висотну забудову”, – переконана журналістка Михайлина Скорик.

“Нині територія Ірпеня становить 1724 га, і змінити межі міста, згідно з Конституцією, може лише Верховна Рада України. Цікаво, що заборона з’явилася після того, як на околицях Ірпеня вже погодили будівництво кількох висотних кварталів – цього вистачить основним забудовникам, що зводять 10-ти, 16-ти та 18-поверхівки, на 2018 рік. Інша частина маніпуляції полягає в тому, що 5-поверхівки в Ірпені по суті означають будинок на 7 поверхів, де споруджують цоколь та мансарду, які в проекті не показують як окремі житлові поверхи, хоча по суті продають їх як житлові та нежитлові приміщення. Проте, пропозиція депутатів, висловлена з голосу, обмежити забудовників трьома поверхами, сьогодні на сесії не пройшла”, – додає Скорик.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539