Святошинське озеро намагаються захопити ляшківці через ГО “Біличанський рибалка”

0

Об 11 годині 18 лютого біля причалу відбудуться збори з приводу ймовірного захоплення Сятошинського озера рейдерами. Збори ініціює ГО “Біличанський рибалка”, яка тісно пов’язана з радикальною партією.


“Коли ми виступали проти незаконної забудови на Обухівській поблизу наших будинків, то Андрій Махніцький позиціонував себе як помічник Олега Ляшка і намагався нас переконати, що забудовнику треба просто дати шанс зробити правильно документи. Тобто вже тоді ми зрозуміли, що він як представник ГО “Біличанський рибалка” не захищає територію поблизу Біличанського лісу, а шукає аргументів, як його забудувати”, – розповідає Віта Думанська, яка мешкає поблизу озера і ініціювала спротив щодо незаконного будівництва на Обухівський.

Напередодні зборів, які оголосили представникик ГО “Біличанський рибалка”, якою керує Махніцький, з’явилась стаття на “Інформаторі”, де “Біличанський рибалка” подається як єдиноможливий захисник Святошинського озера від рейдерів, про яких мешканці мікрорайоні до того нічого не чули.


Наприкінці матеріалу автор дехто Олег Виговський доходить висновку, що озеро можу врятувати не місцева громада, а саме ГО “Біличанський рибалка.”


“Виглядає на те, що “ІНФОРМАТОР” існує чи не виключно для піау Олега Ляшка та його однопартійців і для інформаційного тиску на його політичних опонентів. За цим сайтом я спостерігаю вже близько року. Вперше звернув увагу на нього, коли кілька разів поспіль у моїй фейсбук-стрічці зустрічав рекламні дописи цього видання із новинами позитивного змісту про Олега Ляшка. Воно ж системно публікує рекламні дописи з новинами про Миколу Скорика. Найчастіше такі новини висвітлюють діяльність ГО “Традиція і порядок”, яка і проводить різноманітні акції проти Скорика. В цих же новинах часто цитують “ляшківців”, – коментує Ігор Фещенко, провідний аналітик Громадського руху ЧЕСНО, який моніторить діялність політиків.

Знаковим є те, що саме ГО “Біличанський рибалка” незаконно спорудив вагончик на озері. На вагончику – символіка радикальної партії Ляшка – прапори. Вагончик на озері вже незаконно обнесений парканом. Місцеві жителі уже зверталися з цього приводу до правоохоронців.

Як стало відомо “Громаді Київщини” з джерел, наближених до ГО “Біличанський рибалка” на зборах 18 лютого планують зібрати підписи на підтримку громадської організації та передачу їй у користування озера.     

Наступними кроками, за інформацією джерел, мають стати пікети під  Генрокуратурою та Київською міською державною адміністрацією. Тобто стаття на проляшківсбкому Інформаторі стала початком кампанії ГО по привласненню озера і легалізації своїх планів.

Проляшківський інфоратор позиціонує ГО “Біличанський рибалка” позиціонується як рятівник озер. Голослівно відбувається дискредитація керівника Інституту рибного господарства. Єдиним аргументом щодо рейдерів є нібито скріни листування помічника нардепа Микола Скорика.

Версію, що екс-регіонал Скорик, як і ГО “Біличанський рибалка”, хоче захопити Святошинське озеро “Громада Київзини” також перевірить.

Звертаємося до громадян, які планують іти на збори, бути пильними, читати те, що пропонують підписати і пам’ятати, що лише громада може захищати ліси, озера від незаконних забудов, а території, віддані в користування громадським організаціям, – це одна з схем рейдерства, яка потім веде до того, що до водойм не можна підступитися, їх обносять парканами, а ліси знищують.

Авторка: Ірина Федорів, журналістка і захисниця Біличансього лісу

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539