Москаленко: коцюбинцям варто використати момент – Київ готовий інвестувати

0

“Громада Приірпіння” продовжує цикл інтерв’ю, присвячених громадським слуханням 3 березня, на яких мешканці мають визначитися, чи хочуть вони приєднуватися до столиці.

Голова Міжфракційного об’єднання “Київщина”, до якого входять народні депутати різних фракцій та груп, ще на посаді заступника голови ОДА у 2013 році наголошував на тому, що ліс слід зберегти, а Коцюбиньське, яке є анклавом у столиці може цілком логічно увійти в межі Києва.

Раніше Ви наголошували на тому, що для Коцюбинського цілком логічно приєднатися до Києва. Чому Ви підтримуєте це рішення?

Суто з раціональних міркувань. Коцюбинське – це анклав в межах столиці. Жодної прив’язки до області, окрім адміністративної приналежності, селище не має. Єдина дорога сполучає зі столичною кільцевою. Більшість мешканців Коцюбинського їздить щодня на роботу до Києва. Не виключаю, що й значна частина дітей вчиться в столичних школах. Але майже всі адмін-, мед-, соцпослуги люди отримують у відносно віддалених Бучі, Ірпені, Бородянці.

Натомість, у разі приєднання Коцюбинського до Києва, селище отримує широку можливість для вирішення низки проблем – заведення столичного комунального транспорту, ремонт місцевих доріг, урегулювання інфраструктурних питань, зокрема опалення. Одним словом, я впевнений, що громада отримає суттєві переваги.

І коцюбинцям варто було б використати саме цей момент, коли Київ готовий інвестувати у супутників, щоб довести переваги. З іншої сторони Київська міська влада виступає з ініціативами створення «Київської агломерації», тобто налаштована на тіснішу співпрацю із пристоличними громадами. Приєднання Коцюбинського із подальшим розвитком може стати для столиці тією історією успіху та візитівкою, що допоможе Києву у подальших перемовинах із містами-супутниками. Зараз столиця буде готова доводити на практиці переваги запропонованого формату співіснування. Коцюбинське може стати пілотним проектом.
Ми повинні просувати і заохочувати всебічний розвиток громад і в даному випадку правильнішого шляху, ніж приєднання Коцюбинського до Києва немає.
Більше того, за моїми відчуттями, сьогодні для цього є всі необхідні складові. Ми маємо конструктивне керівництво в області на чолі з губернатором.

Який механізм приєднання Коцюбинського до Києва?

На сьогодні найбільш реалістичний варіант – це змінити межі м. Києва. Для цього Київська міська рада має зробити відповідне подання до парламенту. Разом з тим, це подання має отримати погодження з радами – Коцюбинською селищною та Київською обласною. Тобто питання має пройти через чотири колективні органи. Очевидно, що процес не буде блискавичний. Тут як ніколи потрібна системна і потужна підтримка громади на всіх етапах. Але щодо Коцюбинського у мене відсутні будь-які побоювання. Адже завдяки місцевому активу проблематику селища знає вся Україна – і центральні органи влади, і засоби масової інформації.

Якщо громада прийме рішення на громадських слуханнях, чи можуть коцюбинці розраховувати на підтримку області і народних депутатів?

Народні депутати вже сьогодні є найбільшими лобістами приєднання Коцюбинського до столиці і мова про це давно ведеться у різних владних кабінетах.
Рішення громадських слухань якраз і стануть тією першою ланкою, завдяки якій Київська міська рада зможе мотивувати своє подання до Верховної Ради.

Сьогодні найбільшу роботу потрібно проводити на рівні Коцюбинської селищної, Київської міської та обласної рад. У свою чергу на рівні Київської ОДА, переконаний, громада отримає максимальне сприяння.

(Якщо Ви бажаєте допомогти активістам з друком інформації до громадських слухань, то просимо Вас надсилати кошти на картку Приватбанк 5168742349662738, оформлену на надійну Олександру Валеріївну Куцан.)

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539