“Юлина тисяча” від Київоблради — дорогий популізм за наші гроші

0

Київська обласна “Батьківщина” вирішила воскресити “Юлину тисячу” і роздавати з бюджету щомісячно по 1000 грн пенсіонерам області протягом року. Відповідна політична заява парторганізації опублікована на офіційному сайті облради.

Обласні “батьківщинівці” закликають колег-депутатів прийняти  програму із популістською назвою “Національна платформа захисту і збереження країни та її людей”.  Депутати скаржаться на те, що у 2017 році на залишках казначейських рахунків обласного, районних, міських, сільських та селищних бюджетів залишилися майже 5 млрд грн. Це ті кошти, які, за їхніми словами, залишилися неосвоєними Київською ОДА протягом року.

Голова облради “батьківщинівка” Ганна Старикова, яка зуміла купити квартиру під Києвом за 4 тис. доларів, заявляє:

Відповідно до розрахунків, вільних залишків вистачить, щоб надавати 1000 грн щомісячно кожному пенсіонеру Київщини протягом року. Більше ніж 400 000 людей в області зможуть отримати цю допомогу”.

Старикова додає:

Ми закликаємо  депутатів всіх рівнів об’єднатися і прийняти єдине справедливе рішення – направити всі неосвоєні в 2017 році кошти місцевих бюджетів на підтримку пенсіонерів. Я вважаю, що впровадження нашої ініціативи стане  гарним прикладом для депутатів Верховної Ради, які мають переглянути недолуге пенсійне забезпечення громадян України на загальнодержавному рівні”.

Голова фракції “Батьківщина” в облраді Віктор Світовенко анонсував початок збору підписів мешканців Київщини на підтримку цієї ініціативи та за звернення до парламенту щодо перегляду пенсійної реформи.

Фото Христини Басок

Громадський рух ЧЕСНО звернувся по коментар до голови Київської ОДА Олександра Горгана.

“Це абсолютний популізм і гречкосійство з боку безвідповідальних політиків, який включили за рік до президентських і парламентських виборів. Гроші, які акумульовані на рахунках і не використані, мають бути скеровані на важливі інфраструктурні проекти. Фінансово витратним є реновація полігонів, де зберігаються тверді побутові відходи, поточний і капітальний ремонт доріг, зокрема там, де таких ремонтів не було по 20 років. Нині вкрай необхідно запустити ремонти лікарень, ФАПів, побудови дитячих садків і шкіл, без яких задихається передмістя. Великих витрат потребує закупівля обладнання для опорних шкіл, виділення соціальної допомоги сім’ям, чиї годувальники зараз знаходяться в АТО. У нас зараз вкрай необхідні кошти на придбання низки матеріалів по програмі “Нефрологія” на гемодіаліз для людей, які страждають на недостатність нирок, по програмі “Онкологія”. Тобто кошти потрібно спрямувати на користь інтересів всієї громади Київщини”, – відповідає Горган.

Нагадаємо, що на популізм хворіють всі партії в Україні.  Що стосується “Батьківщини” на Київщині, то ця партія використала персональні дані пересічних громадян для заведення коштів на свої рахунки. Офіційний сайт облради “Батьківщина” не вперше використовує як сайт політичної партії.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539