Семко відключила світло в будинках забудовниці Бойчук?

1

У двох 10-ти поверхових будинках у Гостомелі відключили світло. Це сталося 27 лютого вранці. Світла не стало на сходових клітинах, прибудинковій території, в коридорах. Також перестали працювати ліфти.

Про проблеми з електрикою у ЖК “Бучанському” редакції “Громади Приірпіння” повідомила місцева мешканка Мирослава. Жінка розповіла, що придбала квартиру в забудовниці Наталії Бойчук, яка пов’язана з мером Ірпеня Володимиром Карплюком і будує житлові комплекси у Приірпінні.

Ділянка під будівлею виділялася МПП “Рада”, саме це підприємство займається переробкою сміття в регіоні та пов’язане з заступницею Карплюка та радницею Гостомельського голови Юрія Прилипка Наталією Семко.

Підприємству МПП “Рада” належить трансформаторна підстанція, від якої отримують електрику мешканці будинків. Цю послугу вони надають мешканцям будинків по комерційній ціні.

“27 лютого нам відключили світло. В МПП “Рада” нам сказали, що з відділу продажів “Авіатор”, куди ми сплачуємо за електрику, гроші їм не надходять з грудня 2017 року. Чому так, не відомо. Перший раз вони відключили нам світло перед Новим роком. МПП “Рада” не хочуть нас передавати на обслуговування до Київобленерго, бо вони нам продають світло по комерційній ціні – 2, 49 грн. за кіловат, а в Обленерго кіловат коштує 1,69 грн.”, – розповідає журналістам Мирослава.

“У відповідь на наші звернення прийшов лист з ПП “Рада” з пропозицією взяти підстанцію нам на своє обслуговування. Але ж тоді вартість за кіловат у нас буде 3,50 грн. У нас приватний ЖЕК. Коли ЖЕК запропонував нас підключити до Обленерго, МПП “Рада” була проти. Ми звернулися до Обленерго, нам відповіли, що з цих будинків сплата за електрику не надходить. Ми не можемо зрозуміти, куди наші гроші уходять”, – додає потерпіла.

Жінка надіслала квитанції про сплату за спожиту електроенергію. Кошти вона та інші мешканці будинку сплачували у відділ продажу, який розташований у Бучі, по вул. Шевченка. Раніше там продавали квартири ЖК “Річ таун”, які були побудовані ТОВ “Будрегіонінвест”, до керівництва якої входили дружини мера бучі Анатолія Федорука та мера Ірпеня Володимира Карплюка.

Зараз там продають квартири у новому ЖК “Авіатор”.

Проте, Карплюк, зі слів мешканців, приховує свою причетність до ЖК “Авіатор” та ЖК “Бучанський”, а людям радить сплатити борг МПП “Рада” й тоді їх зможуть перевести до Київобленерго.

“Ми зібралися й поїхали до Карплюка. Він нас прийняв але сказав, що до даного будівництва ні він, ні Бойчук не мають відношення. Нібито Бойчук там була інвестором таким же як і він. Але мені точно відомо, що Бойчук була підрядником при цьому будівництві. Він дав нам зрозуміти, щоб нас перевести на Обленерго, треба погасити борг. Сказав, що документи в нього є, але за обслуговування підстанції нам потрібно сплатити борг. Але ж де взявся цей борг, якщо ми гроші сплачували?”, – дивується Мирослава.

2

Мешканці будинків поїхали на прийом до Гостомельского голови Юрія Прилипка.

“При нас він подзвонив до Карплюка й Семко. Але вони йому сказали, що нічого не знають. А Семко взагалі повідомила, що не в курсі, що нас відключили”, – розповідає жінка.

Редакція “Громади Приірпіння” взяла коментар в Прилипка. Він сказав, що дав комаду, щоб включили але не поточнив кому:

“Ну воно вам треба? Я дав команду, щоб включили. Ми розберемся. Пообіцяли, що включать”.

Місцеві мешканці попереджають потенційних інвесторів, щоб не купували квартири в цих будинках.

“Жаліємо, що купили тут квартиру. Переїхали сюди з Києві, щоб жити окремо від батьків. Гроші відкладали самі з чоловіком. Не думали, що матимемо постійні проблеми”, – жаліється Мирослава.

З Семко журналістам зв’язатися не вдалося, її телефон був постійно зайнятий.

1 Comment

  1. Микола Паганинни 1 Березня 2018 at 23:50

    Гостомель это отбросы,такие как Прилипко,Черинская,Дудник,Чёрная,Семко,медсестра Жанна,Поповечук,Гамарник-потому добра здесь не будет пока эти твари не сгинут.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539