Парк “Центральний” обійшовся громаді Ірпеня у 30 мільйонів 

0

Засідання сесії Ірпінської ради, яке відбулося 1 березня, пройшло для провладної більшості як по маслу: дерибан, дерибан і ще раз дерибан.

Багато “шкурних” питань, проголосованих прикормленою більшістю на цій сесії, ще стануть предметом розгляду не лише громадськості, але й правоохоронних органів. Я ж хочу повернутися до вже давно наболілого питання – скільки мільйонів вже вигребла влада з кишень ірпінців на будівництво парку “Центральний”?

М’яко кажучи, надто дивним виглядало питання № 17 порядку денного: розгляд звернень замовників і чергове прийняття до комунальної власності територіальної громади м. Ірпінь фактичних витрат з будівництва парку “Центральний” по вул. Університетська  – 1 610 852,52 грн.

 

Впродовж 2-х років забудовникам вже 4 рази зменшувалась на 5 млн. грн. пайова участь за фактичні витрати на будівництво парку, навіть з приміткою за види проведених робіт.

Як відомо, парк був побудований і пафосно відкритий Карплюком та Юлією Тимошенко ще 2 роки тому. Але все виглядає так, що ми і далі його будуємо!

І черговим рішенням зменшують пайовий внесок  забудовникам Якову Корнуті -113 786,65 грн., Івану Феєру – 102 812,23 грн., Антону Мирончуку – 1 127 068,82 грн. та Івану Бокачу – 267 188,82 грн. Але за які конкретно роботи в проекті рішення не вказано. Не інакше, що такі подарунки можна отримати лише за відданість меру!

Варто нагадати, що 6 лютого на попередній сесії виносилось подібне питання про зменшення розміру пайового внеску за фактичні витрати на будівництві парку “Центральний” на суму 4 872 275 грн. Тоді питання не пройшло. Чомусь не голосували, утримувались навіть депутати вимуштруваної більшості “Нових облич”.

Також залишається загадкою, куди поділись з попереднього списку забудовники Ігор Оверко  – 1 484 072,43 грн., Олександр Пікулик – 1 300 383.38 грн , ЖБК “Гранд Віллас України”? Та ще чому  пану Мирончуку зрізали з 1.5 млн. грн. фактичних витрат за попередньою версією аж 440 тис. грн. Щось не так в європейському місті?

А тепер час братися до арифметики. Якщо скласти всі суми зарахувань за 2 роки пайової участі “будівництва” того злощасного парку, знищений ліс та вкрадену ділову та дров’яну деревину, виходить страхітлива сума – близько 30 мільйонів гривень! 30 мільйонів, вкрадених в ірпінської громади. 30 мільйонів недофінансованих дитячих садочків, шкіл, лікарні.

За ці гроші можна було б збудувати для черговиків не просто будинок, а цілий житловий комплекс з дитячим садочком чи школу. Або перетворити увесь Ірпінь в суцільний парк! Але їх, не мудрствуючи, просто вкрали.

Нагадаю, саме через надмірні витрати на парк “Центральний” прокуратура проводила обшуки в Ірпінській раді.

Автор: Богдан Мельничук, депутат Ірпінської міської ради від ВО “Свобода”

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539