На нараді у Горгана розглядали питання меж Коцюбинського

0

У понеділок 5 березня ми з депутаткою Коцюбинської ради Олександрою Куцан відвідали нараду голови Київської облдержадміністрації Олександра Горгана. Вона була покликана дати відповідь на питання, що виникли в ході громадських слухань щодо приєднання селища Коцюбинське до Києва.

Окрім нас на нараду прийшли ще восьмеро депутатів Коцюбинської ради – представники та прихильники партії “Нові обличчя”.

На нараді обговорювали три важливі для Коцюбинського питання:

  • проведення грошової оцінки землі в смт. Коцюбинське;
  • можливість розблокування Держгеокадастру в межах чинної забудови селища (ні в якому разі не ділянок, які знаходяться під арештом у лісі);
  • можливість встановлення меж селища Коцюбинське.

Питання нашого селища було включено у пріоритети та визначено координатора. Запропоновано рухатися наступним чином:

  • підняти та вивчити наявну містобудівну документацію;
  • сприяти проведенню нормативно-грошової оцінки землі;
  • вивчити можливості часткового розблокування Держгеокадастру.

Найбільший прогрес був досягнутий у питанні щодо проведення нормативно-грошової оцінки землі, що наразі здійснити неможливо через заблоковані рахунки Коцюбинської ради. Від Горгана прозвучала пропозиція використати кошти обласної програми оновлення містобудівної документації через тристоронню угоду. У випадку, якщо рахунки не будуть розблоковані у найближчий час (тиждень).

На питання, в межах якої площі робити грошову оцінку, депутат Владислав Євстіфєєв, який за інформацією прокуратури має біля 100 ділянок в Біличанському лісі, запропонував оцінювати в межах Плану зонінгу (приблизно 400 га), який було незаконно прийнято у 2015 році депутатами попередньої каденції і лобістом якого виступав Євстіфєєв.

На моє зауваження, що План зонінгу включає і незаконно виділені ділянки та містить ризики дерибану лісу, знову прозвучали коментарі від представників Нових облич, що я не розбираюсь у питанні.

Також зі сторони депутатів Нових облич прозвучало, що потрібне сполучення з Ірпенем у вигляді дороги (через ліс). Важлива деталь – ця дорога їм необхідна для того, щоб можна було пояснити приєднання до Ірпінської об’єднаної територіальної громади, оскільки Коцюбинське з Ірпенем не має спільної межі.

Про це пишуть коцюбинці у соцмережі facebook.

Однозначно, питання встановленні меж має обговорюватися насамперед із Києвом, та координуватися головою Коцюбинської ради Ольгою Матюшиною.

З Держгеокадастром поки нічого не зрозумло, але нас завірили, що розберуться із питанням і нададуть відповідь у найближчі строки (середа орієнтовно).

Автор: Андрій Скіпальський, депутат Коцюбинської ради

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539