Гостомель: На хабарі взяли керівника держпідприємства за садочок на Остромирській

0

На хабарі затримали керівника держпідприємства КОДА “Київоблбудінвест” Юрія Агафонова. Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

Агафонов вимагав “відкат” у сумі 330 тис. грн. (12 200 доларів) від представника будівельної компанії-субпідрядника за вирішення питання про перерахування грошових коштів за фактично виконані цією компанією роботи з будівництва дитячого садочка в сел. Гостомель, по вул. Остромирській.

“Директора ДП КОДА “Київоблбудінвест” затримано “на гарячому” під час одержання всієї суми неправомірної вигоди”, – повідомляють у прокуратурі.

Наразі затриманому готується повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України та вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Держпідприємство КОДА “Київоблбудінвест” у 2016-му році уклало договір з Гостомельською радою на будівництво дитячого садочка на 140 місць по вул. Остромирській, 37-а у Гостомелі. Їхня пропозиція була найвигіднішою – 16,8 млн грн. Ця інформація оприлюднена на сайті “Прозорро”.

Як відомо, садочок досі не збудований. Місцеві переконують, що під його фундамент підсипали отруто-хімікати зі зруйнованого складу.

Прорабом на будівництві садочку представляється водій Бучанської ради Юрій Мілашевський.

Будівництво садочку в Гостомелі було передвиборчою обіцянкою Юрія Прилипка, яку він не виконав.

Агафонов розповідав про будівництво садочку у програмі Говорить Гостомель, яку вела депутатка Наталія Черінська. Її було знято у лютому 2017-го року.

Нагадаємо, Черінську також звинувачують у хабарництві. Її затримали після отриманні другого траншу хабаря у грудні 2017-го року. зараз депутатка знаходиться під домашнім арештом. Її судитимуть 16 квітня в Ірпінському суді.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539