У Приірпінні мода на агенції розвитку – Ірпінь пасе задніх

0

Представники Бучанської влади провели в ресторані “Тінатін” форум “Агенції регіонального розвитку”. Про захід, який відбувся 6 березня, повідомили Бучанська рада та Бучанський голова Анатолій Федорук на своїх сторінках у соцмережі facebook постфактум.

Жодного повідомлення про захід з “залучення інвестицій” напередодні не було.

 

На фото з форуму, які оприлюднила Бучанська рада, депутати та працівники Бучанської ради, екс-мер Славутича Володимир Удовиченко, Гостомельський голова екс-регіонал Юрій Прилипко, Ворзельська голова Лариса Федорук, екс-депутатка Бучанської ради, а нині депутатка Бородянської ради від БПП Людмила Синецька, депутат Київської облради від “Опозиційного блоку” Олександр Качний, забудовники та інші.

Представники громади Бучі на форумі були відсутні. Як і більшість спікерів, судячи з оприлюднених радою фото.

За словами джерел в раді, Качний на заході був не довго і відмовився одягати бейджик учасника форуму.

Уважно слухали про регіональний розвиток Бучанської об’єднаної громади Лариса Федорук, яку нещодавно виключили з виконкому Ірпінської ради та голова приватного ЖЕКу Столичні будинки Тетяна Білан.

Забудовники сиділи в одному ряду з Прилипком. Зокрема, скандально відомий забудовник з Хмельниччини Андрій Немерюк, який вже багато років не може добудувати в Бучі ЖК “Форест ленд”. Люди там живуть без газу, світла, води.

Федорук показував слайди й багато жестикулював.

Бучанці не зрозуміли суті цього заходу, проведеного владою самими для себе.

“Кому потрібен був цей захід? Анонсу самої події я не бачила. Поки місто “видихає” після снігопаду, наша влада проводить якісь заходи, підписує якісь меморандуми. Потім постфактум пишуть на сторінці у Фейсбук про презентацію Агенції регіонального розвитку – це “знакова подія”. Далі цитую по тексту: “…стала новим етапом у підтримці ініціатив для поглиблення діалогу влади, бізнесу і громади”. Хто на заході представляв громаду міста? Про який діалог йде мова?”, – цікавиться бучанка Ольга Продан.

Жінка розповідає, що бачила як посилено прибирали сніг біля ресторану напередодні заходу, в той час як в інших районах Бучі мешканці самі вимушені були братися за лопати.

“У понеділок 5 березня бачила як протягом дня велися роботи по прибиранню снігу з доріг та тротуарів в районі Будинку культури, ресторану “Тінатін” та Прокуратури. Сніг не просто відсували в сторону – на узбіччя і тротуар, як це робили на інших вулицях, а навіть вивозили вантажівкою. Десь о 17:35 я зустріла колону снігоочисної техніки, яка поїхала вже геть. 6 березня якісь працівники в спецодязі дочищали тротуари біля Будинку культури та ресторану “Тінатін” лопатами, відкидаючи сніг на дорогу. Навіть центр міста так не вичищали”, – розповідає Продан.

“Вулиця Вишнева, якою люди йдуть до зупинок, діти до школи і рухаються авто так і має лише одну колію на засніженому дорожному полотні. Дякуючи температурі повітря, яка тепер вище нуля, машини вже не буксують на цій дорозі. Невже так складно навчитись створювати комфорт для всіх мешканців міста, а не лише для себе й для гостей форуму за гроші платників податків?”, – запитує активістка.

Джерела редакції “Громади Приірпіння”, які були на бучанському форумі, відзначили, що він був організований на низькому рівні:

“Зі спікерів виступав Федорук та його радник Петро Холодило. Розповідали про створення технопарку. Людей було мало. Не думаю, що присутні щось в тому тямлять. Так, зібралися для піару, щоб поїсти. Навіть в Гостомелі форум був організований краще. Було більше людей, виступали підприємці, розповідали про своє виробництво. А чим бучі хвалитися? Забудовою?”

Подібний форум відбувся в Гостомелі в січні. Його організували представники ГО “Агенція розвитку Гостомеля”, яку очолює депутатка Надія Дудник. Про Гостомельський форум організатори повідомили за кілька днів до його проведення. Навіть анонсували поважних спікерів, більшість з яких не приїхали.

Натомість, прийшли послухати про залучення інвестицій в Гостомель учасниці хору “Криниченька”, що говорить про відкритість форуму для громади.

Також на форум в Гостомель приїхали Бучанський міський голова Анатолій Федорук та секретар Бучанської ради Василь Олексюк.

Поки Федорук стояв біля виходу, Олексюк сидів у залі.

Гостомельський захід пройшов у Будинку культури.

Користувачі соцмережі запитують, що це за Агенція розвитку й хто її засновник, проте відповідей немає.

Зокрема, Агенція регіонального розвитку Вінницької області була створена у 2017 році й схвалена депутатами Вінницької обласної ради, які увійшли до її засновників.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539