Гостомель: Депутати просять Прилипка ветувати рішення про передачу землі Ірпеню

1

Депутат Гостомельської ради Юрій Марчук звернувся до селищного голови Юрія Прилипка з проханням ветувати рішення попередньої сесії.

Воно стосувалося передачі землі під школами та садочками в Гостомелі відділу освіти Ірпінської міської ради. На минулій сесії за це рішення проголосувало 18 депутатів Гостомельської ради.

Як відомо, лобіювати питання передачі гостомельської землі Ірпеню на сесію Гостомельської ради приїхали депутат Ірпінської ради від “Нових облич” Максим Плешко та заступниця мера Ірпеня Володимира Карплюка Лідія Михальченко.

“При підготовці даного рішення було поверхнево вивчено обставини необхідності відведення земельних ділянок в постійне користування Управління освіти і науки Ірпінської ради. Не було враховано складність механізму повернення закладів освіти в підпорядкування новоутвореної Гостомельської об’єднаної териториальної громади”, – пояснює причини необхідності зупинити дію рішення Марчук.

Фото Містоінформ

“Хочу нагадати, що в Гостомельської селищної ради є досвід прийняття подібних рішень.  Згідно рішення №954-51-VI Гостомельської ради від 30 грудня 2014 року передачі строком на 1 (наголошую: на один) рік в оперативне управління на баланс Управління освіти і науки Ірпінської ради будівлі і споруди навчальних закладів: ЗОШ №13, ЗОШ №14, ЗОШ №16, ЦТДЮ і дошкільних навчальних закладів: ДЗН “Веселка” і ДЗН “Первоцвіт” селища Гостомель.  Аналогічним рішенням були передані два будинки культури на 1 (наголошую: на один) рік в оперативне управління на баланс Ірпінської ради. Ще в 2015 році Ірпінська міська рада мала повернути будівлі і споруди дошкільних, навчальних закладів і будинки культури  але цього чомусь не зробила”, – додає депутат.

Марчук переконаний, що такі дії місцевої влади нічого доброго для створення Гостомельської об’єднаної громади не несуть:

“Питання передачі землі виноситься на розгляд депутатів вже вдруге. Перший раз це рішення не було підтримане. Цього разу тиснути на депутатів приїхали два представника влади Ірпеня – Плешко та Михальченко. Треба розуміти, що передача землі назад Гостомельсій ОТГ буде рішенням Ірпінської ради, а ми вже бачили як голосували щодо створення Гостомельської ОТГ Ірпінські депутати. Хотілося б більше участі громади в питаннях, пов’язаних зі створенням ОТГ, ооскільки влада забуває свої обіцянки й жодного кроку до створення ОТГ за 2,5 років не зробила”.

Шестеро депутатів Гостомельської ради готові підписати звернення до Прилипко з проханням зупинити дію рішення.

Фото на кавер Містоінформ

1 Comment

  1. Захлюпаний 28 Березня 2018 at 23:36

    Не видумуйте дурниць! Рішення приймалося про відведення земельних ділянок в постійне користування освітнім закладам!!! Не Ірпеню ! За кожним освітнім закладом повинна бути закріплена територія! Ми , наприклад, втрачаємо кошти від відсутності такого рішення, тому що котельня яка надає послуги по теплопостачанню не платить за оренду землі, а ці кошти , якби було таке рішення і земля була закріплена за школою, могли б використовуватися на покращення умов навчання наших дітей. І таке рішення до створення ОТГ ні якого відношення немає!!

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539