Захист заповідника: Господарський суд розгляне позов проти Київради та ТОВ “Авеста-Буд”

0

Господарський суд м. Києва розгляне провадження за позовом проти ТОВ “Авеста-Буд” та Київради для захисту заповідного урочища “Бичок”. Про це на своїй сторінці в ФБ повідомив екоактивіст Михайло Погребиський.

“На 29 березня в Господарському суді м. Києва за адресою вул. Б. Хмельницького, 44-в, корпус Б, зала № 4 о 10 год 10 хв призначене ПЕРШЕ засідання в справі № 910/2323/18 за позовом Заступника прокурора міста Києва в інтересах держави в особі Міністерства екології та природних ресурсів та Національного природного парку «Голосіївський»! Відповідачі по справі – ті ж самі “герої” та винищувачі заповідного урочища “Бичок” – ТОВ “Авеста-Буд” та Київська міська рада”, – пише Погребиський.

Повністю знищена ділянка лісу в заповідному урочищі Бичок та незаконно встановлена, всупереч ухвалі суду про заборону будь-яких дій, конструкція, яка згодом була зареєстрована як "нерухоме майно" ТОВ "Авеста-Буд".

Повністю знищена ділянка лісу в заповідному урочищі Бичок та незаконно встановлена, всупереч ухвалі суду про заборону будь-яких дій, конструкція, яка згодом була зареєстрована як “нерухоме майно” ТОВ “Авеста-Буд”.

Зауважимо, щодо урочища “Бичок” як складової частини національного природного парку “Голосіївський” задіяно на сьогоднішній день вже 4 судових справи:
1) справа № 910/11164/16 – про визнання договору оренди з ТОВ “Авеста-Буд” нечинним, на даний час призупинена за клопотанням прокуратури до вирішення спору по суті у справі № 910/14803/17;
2) справа № 910/14803/17 – про визнання рішення Київської міськради про укладання договору з ТОВ “Авеста-Буд” недійсним;
3) справа №826/15850/164 – за позовом Міжнародної благодійної організації “Екологія-Право-Людина”;
4) остання судова справа за позовом Прокуратури міста Києва, розгляд якої відбудеться в суді – № 910/2323/18.

Позовні вимоги прокурора у справі № 910/2323/18 такі: усунути перешкоди в управлінні територією Національного природного парку «Голосіївський» в межах земельної ділянки площею 2,6495 га та зобов’язати ТОВ «Авеста-Буд» припинити будівельні роботи на тій же ділянці, а також – відновити становище, яке існувало до порушення та зобов’язати Київську міську раду і «Авеста-Буд» привести територію НПП «Голосіївський» в межах земельної ділянки площею 2, 6495 га (кадастровий номер: 8000000000:90:119:0063, розташованої на Столичному шосе (урочище Бичок, ділянка 1) у Голосіївському районі міста Києва), у попередній стан, у тому числі шляхом звільнення Товариством з обмеженою відповідальністю «Авеста-Буд» указаної території природно-заповідного фонду від розміщених на ній майна, споруд, об’єктів незавершеного будівництва.
За словами Михайла Погребиського, нещодавно забудовнику ТОВ “Авеста-Буд” не вдалося у Верховному Суді оскаржити заборону будь-яких дій на спірній ділянці в справі № 910/11164/16 до остаточного вирішення спору по суті. На разі забудовник намагається поновити цю призупинену прокуратурою справу в Верховному Суді. Примітно, що раніше забудовник виступав з протилежною позицією – тобто підтримав в суді клопотання прокуратури про призупинення справи № 910/11164/16.
“Остання справа має різні, часто діаметрально протилежні прогнози щодо юридичної перспективи. Хоча заступник прокурора м. Києва Сергій Репецький налаштований тут рішуче і оптимістично, крім того маємо позицію Генерального прокурора України Ю. Луценка саме в питанні захисту урочища “Бичок” як складової частини НПП “Голосіївський” і території природно-заповідного фонду… очевидно, що хитросплетіння в ситуації з урочищем “Бичок” здивують нас ще не один раз”, – розповідає активіст.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539