Суд визнав винним самопроголошеного голову Коцюбинського у вчиненні адмінправопорушення, пов’язаного з корупцією

0

Депутат Коцюбинської селищної ради Микола Єременко порушив антикорупційне законодавство.

“Рішенням Апеляційного суду Київської області депутата селищної ради визнано винним у вчиненні вказаного  адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією”, – повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

Як повідмоляла “Громада Приірпіння”, Єременко – єдиний чинний депутат Коцюбинської селищної ради, який саботував подачу електронної декларації. При тому, що декларацію мали подати депутати до 1 травня – станом на кінець літа 2017 року декларації Єременка на сайті НАЗК не було.

У своїй передвиборчій листівці депутат обіцяв звітувати перед громадою і надавати декларацію. У соцмережі він пояснив виборцям, що держава не забезпечила його доступом до комп’ютера.

Згодом депутат Єременко таки подав декларацію, згідно з якою виявилося, що він – злидень і не має за що жити. У нього в декларації за 2016 рік немає ані доходів, ані заощаджень.

Аналогічна ситуація з доходами за 2017 рік – їх немає. При цьому депутат у соцмережі повідомив, що він дозволив собі відпочинок в Єгипті.

Та поїхав після  того в Карпати на лижі.

У соцмережі мешканці селища дивуються, звідки в депутата, який офіційно не заробляє, гроші на відпочинок і припускають, що фінансування йде від мера Ірпеня – Володимира Карплюка голови партії Нові обличчя.

Нагадаємо, 7 березня Микола Єременко став самопроглошеним головою Коцюбинської селищної ради. Ірпінський реєстратор вніс його в реєстр після псевдосесії, на якій голосував навіть відкликаний виборцями депутат ради.

Єременко вважає себе обраним секретарем Коцюбинської селищної ради з жовтня 2017 року. При тому, що в його декларації на сайті НАЗК немає жодного доходу на цій посаді, бо обирали його депутати на псевдосесії.

Мінюст зволікає з розглядом скарги селищної голови Ольги Матюшиної на дії Ірпінського реєстратора. Активісти та зоохахисники пікетували відомство 27 березня і вимагають якнайшвидше розглянути це питання. Зоозахисники нарікають на те, що хоч Єременко публічно визнав, що труїв собак, правоохоронні органи бездіють і не притягають правоворушника до відповідальності.

Тим часом робота ради заблокована вже три тижні. Працівникик ради бояються виходити на роботу, оскільки вважають, що алкозалежний депутат Микола Єременко, якого зняли напідписку на відео після стрілянини з травмату по людях, може становити них небезпеку.

Прокуратура порушила кримінальні справи через те, що депутат Єременко погрожував членам ТВК та активістам через те, що за народною ініціативою відкликали депутата Віктора Анісімова. 28 березня голову ТВК Людмилу Демченко не допустили в раду, про що вона повідомила ЦВК.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539