Коцюбинці пікетують Адміністрацію Президента

0

Мешканці Коцюбинського обурені тим, що впродовж місяця ані правоохоронці, ані державні установи не реагують на незаконний переворот в селищі Коцюбинське.

Також людей обурює те, що депутати на псевдо сесії скасували звернення з результатами громадських слухань щодо приєднання до міста Києва.

За результатами слухань, 61% учасників проголосували за приєднання Коцюбинського до Києва (на слухання прийшло близько 1350 чоловік).

Біля півсотні коцюбинців прийшли до Адміністрації Президента з плакатами й проханням про допомогу.

“У Коцюбинському захопили владу дерибанники Біличанського лісу. Ірпінський реєстратор 7 березня незаконно вніс в реєстр замість обраної громадою голови Ольги Матюшиної живодера і алкозалежного депутата Миколу Єременка. Майже місяць правоохоронці не провели жодної слідчої дії в Коцюбинському. Не вилучили підробну печатку, якою депутати вже дерибанять бюджетні кошти. Депутати думають, що скасували звернення з результатами громадських слухань щодо приєднання до Києва. 61 % коцюбинців висловився за те, щоб селище приєднали до столиці і навіть Президент не може скасувати рішення людей, але в наших заколотників прав більше, ніж в гаранта Конституції і всіх правоохоронних органів разом взятих”, – розповідає учасниця пікету журналістка Ірина Федорів.

“Свідком тому, як проходили громадські слухання був голова КОДА Олександр Горган та депутати рад різних рівнів, в тому числі й Київради. У Парламенті представникик Мінюсту пообіцяли, що розглянуть скаргу на дії ірпінського реєстратора “на наступному тижні”. Це було 16 березня. Пройшов не один тиждень. Ми пікетували сьогодні Адміністарцію Президента, бо всі ті інструменти, які є в державі – правоохоронні органи та державні інституції не функціонують належним чином і в інтересах народу”, – додає Федорів. 

На противагу активістам та депутатам, які підтримують закон, до Адміністрації Президента приїхали депутати від “Нових облич” та самопроголошений голова Микола Єременко. Вони намагалися перекричати активістів у мегафон. У відповідь мешканці селища скандували: “Єременко геть!”.

На підтримку Єременка приїхав мешканець Ірпеня Євген Мельничук. Мешканці селища не розуміють, чому мешканець Ірпеня втручається в самоврядування в Коцюбинському і скандували йому: “Чемодан, вокзал, Ірпінь!”

Законно обрана голова Ольга Матюшина повідомляє, що їй лише під час акції зателефонували з Мінюсту й пообіцяли розглянути скаргу 3 квітня.

Окрім цього Матюшина повідомила, що громада селища планує 4 квітня провести акцію під прокуратурою Київської області:

“А ось відповіді на питання щодо бездіяльності правоохоронних органів ми так і не отримали, тому всіх небайдужих прошу післязавтра підтримати активістів і зоозахисників на акції протесту під прокуратурою Київської області, на десятки звернень про скоєні злочини Єременко жодної реакції, за останній тиждень жодної слідчої дії, жодного заявника чи свідка навіть не допитали”.

Нардеп Ольга Червакова переконана, що беззаконня в Коцюбинському стало можливим через бездіяльність правоохоронних органів:

“Жодної слідчої дії, спрямованої на припинення перевороту, Нацполіція також не провела. Це і дало заколотникам індульгенцію на подальший беспредєл. Пікет під АП – це акт відчаю людей, які б’ються головою об непрацюючі правоохоронні органи і державні інституції. Люди просять Гаранта Конституції захистити їх від свавілля місцевих князьків, які під ширмою децентралізації вдаються до суцільної махновщини, ігноруючи закон і волю громади”.

Нагадаємо, 7 березня Микола Єременко став самопроглошеним головою Коцюбинської селищної ради. Ірпінський реєстратор вніс його в реєстр після псевдосесії, на якій голосував навіть відкликаний виборцями депутат ради.

Єременко вважає себе обраним секретарем Коцюбинської селищної ради з жовтня 2017 року. При тому, що в його декларації на сайті НАЗК немає жодного доходу на цій посаді, бо обирали його депутати на псевдосесії.

Мінюст зволікає з розглядом скарги селищної голови Ольги Матюшиної на дії Ірпінського реєстратора. Активісти та зоохахисники пікетували відомство 27 березня і вимагають якнайшвидше розглянути це питання. Зоозахисники нарікають на те, що хоч Єременко публічно визнав, що труїв собак, правоохоронні органи бездіють і не притягають правоворушника до відповідальності.

Тим часом робота ради заблокована вже три тижні. Працівникик ради бояються виходити на роботу, оскільки вважають, що алкозалежний депутат Микола Єременко, якого зняли напідписку на відео після стрілянини з травмату по людях, може становити них небезпеку.

Прокуратура порушила кримінальні справи через те, що депутат Єременко погрожував членам ТВК та активістам через те, що за народною ініціативою відкликали депутата Віктора Анісімова. 28 березня голову ТВК Людмилу Демченко не допустили в раду, про що вона повідомила ЦВК.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539