Мером Коцюбинського міг стати будь-хто з Єременків, – службова недбалість реєстратора

0

Мером смт Коцюбинське міг стати будь-хто з 48 повних тезок із ПІБ Єременко Микола Олександрович, зареєстрованих в Україні згідно з базою сайту Номер.орг.

Відповідного висновку можна дійти після засідання комісії Міністерства юстиції України, на якому розглядалася скарга громади селища на дії державного реєстратора Тетяни Бондарчук, яка зареєструвала громадянина Миколу Єременка в.о. голови смт Коцюбинське.

Таким чином, свій шанс тимчасово поголовувати в Коцюбинському втратили щонайменше 48 повних тезок Миколи Єременка.

“Комісія з розгляду скарг щодо оскарження дій державних реєстраторів – альтернатива скасування реєстраційної дії судовому розгляду. Процедура передбачена законом ст. 34 ЗУ “Про держреєстрацію юросіб, фізосіб та громадських формувань”, – коментує юрист Наталія Коломієць.

Держреєстратор Тетяна Бондарчук (стоїть)

Держреєстратор Тетяна Бондарчук (стоїть)

За словами юристки Коломієць, реєстратор Тетяна Бондарчук мала перевірити повноваження Миколи Єременка як секретаря ради, чого за одним паспортом не зробиш.

“Не може будь-яка особа з паспортом прийти і зареєструватися керівником. Реєстратор мала перевірити його повноваження як секретаря. Я вважаю, що це службова недбалість, відповідальність за яку передбачена ст. 367 Кримінального кодексу України”, – наполягає Коломієць.

Коломієць додає, що захисники Єременка видають за документ рішення сесії, яке не могло бути через часовий парадокс.

“Під час розгляду скарги на комісії Міністерства депутат Коцюбинської селищної ради Сергій Даніш визнав, що станом на зараз “вже 5-та чи 6-та сесія скликається”, проте той документ який вони видають за рішення від 7 березня 2018 року, має реквізити 2 сесії, яка закінчилася 21 листопада 2017 року задовго до цієї дати. Тобто за майже 4 місяці до дати його прийняття!”, – наголошує Коломієць.

Сьогодні комісія розглядала скаргу по суті, а далі має вийти наказ про задоволення скарги або відмову. Рішення може бути протягом кількох днів.

На засіданні були присутні також народні депутати від БПП Ольга Червакова та Володимир Ар’єв.

Нагадаємо, 7 березня Микола Єременко став самопроглошеним головою Коцюбинської селищної ради. Ірпінський реєстратор вніс його в реєстр після псевдосесії, на якій голосував навіть відкликаний виборцями депутат ради.

Єременко вважає себе обраним секретарем Коцюбинської селищної ради з жовтня 2017 року. При тому, що в його декларації на сайті НАЗК немає жодного доходу на цій посаді, бо обирали його депутати на псевдосесії.

Робота ради заблокована вже понад три тижні. Працівники ради бояться виходити на роботу, оскільки вважають, що алкозалежний депутат Микола Єременко, якого зняли напідпитку на відео після стрілянини з травмату по людях, може становити них небезпеку.

Прокуратура порушила кримінальні справи через те, що депутат Єременко погрожував членам ТВК та активістам через те, що за народною ініціативою відкликали депутата Віктора Анісімова. 28 березня голову ТВК Людмилу Демченко не допустили в раду, про що вона повідомила ЦВК.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539