Чому екс-депутат Анісімов бреше на суді?

0

3 квітня екс-депутат Коцюбинської селищної ради Віктор Анісімов програв суд. Йому не вдалося довести судді, що виборці його відкликали незаконно.

Жоден депутат з команди Нових облич, куди перебіг Анісімов, на суд не з’явився.

У суді відкликаний громадою депутат відомовився присягнути, тобто не захотів нести відповідальність за свої слова. Неодноразово він давав судді неправдиву інформацію, а потім вибачався. Я була на кожному засіданні. Для мене це принципове питання.

Суд затягувався. На минуле засідання ані Анісімов, ані жоден з його двох адвокатів не з’явилися. 3 квітня суддя проінформував, що один з адвокатів екс-депутата просить залишити позов без розгляду. Інший адвокат попросив цю заяву не розглядати і продовжити засідання.

Вони принесли до суду 67 додатків, з-поміж яких були пояснювальні записки депутатів Нових облич, що вони бачили Анісімова на сесіях, були протоколи засідань постійної комісії, хоча це не було предметом розгляду зборів виборців, які його відкликали.

У мене нема сумніву, що депутат Анісімов ходив на земельну комісію, де в нього є інтерес, що ми бачимо по прийнятих 30 березня на псевдосесії рішеннях, де голосував вже позбавлений громадою повноважень депутат саме за земельні питання про які ніхто не знав. Віж же голосував на іншій псевдосесії, де без відома громади селищну голову позбавили повноважень і зробили 2 переворот. І його голос – голос депутата без повноважень – був вирішальним.

Судді Анісімов сказав, що він зробив зупинку, налагодив роботу короткого маршруту 745 і пропонував судді поїхати і покататися на маршрутці, бо іншим чином він довести це ніяк не може.

Я як голова транспортної комісії сиділа в суді і не могла повірити, що так нахабно можна брехати. Адже в Облдержадміністарції ми були разом з Євгеном Форостовським, Володимиром Колесніченко та Іриною Черненко.

Разом з Форостовським ми зранку о 7: 00 виходили на маршрут, щоб скоординувати людей і налагодити пасажиропотік. Форостовський закріплював знаки, які він за свої власні кошти придбав. У нас є фотодокази.

На наше прохання і на прохання селищної голови Ольги Матюшиної УЖКГ “Біличі” встановило зупинку.

Яка роль відкликаного громадою Анісімова в тому, що запустили транспорт – мені невідомо.

Я спілкувалася з поліцією, з безпекою на транспорті, з перевізниками, ходила на робочі групи і наради. І я сиджу в залі суду, а він питає в мене, чи є у мене совість, коли я називаю його брехуном.

Суддя просив надати докази, що саме за зверненням Анісімова до ОДА чи в іншу інстанцію, встановили зупинку і запустили маршрут. У Анісімова таких доказів не було.

Як доказ того, що все працює завдяки йому – він запропонував судді приїхати в селище на маршрутці.

На суді Анісімов стверджував, що протокол ТВК, який вони намагалися вкрасти і трохи подерли – був нібито підроблений. На його думку, це все написали ДО засідання ТВК. Суддя відкрив 4 сторінку протоколу і прочитав запротокольовані слова Анісімова і перепитав, чи могли знати наперед члени ТВК, що Анісімов прийде на засідання і скаже саме ці слова. У Анісімова не знайшлось аргументів.

Він вибачався, що ввів суд в оману. На це було соромно дивитися.

Для того, щоб прикрити прогули Анісімова на сесіях, самопроголошений голова Микола Єременко видав йому довідку про те, що він відвідав всі засідання. Суддя допитувався, де ж протоколи, які це підтверджують. Анісімов з адвокатом наголосили на тому, що в раді протоколів немає.

Суддя поцікавився, на підставі чого Єременко тоді готував від себе листа. Анісімов пояснив: “По пам’яті”.

Екс-депутату пояснили в суді, що єдиний документ, який це підтверджує – це протокол.

Для мене, як для людини, для якої справедливість і чесність дуже важливі, це був шок. Людина, яка хоче бути депутатом просто бреше в залі суду. При тому, що розуміє – у нас маленька громада, де всі рано чи пізно про це дізнаються і на суді є я – свідок всіх подій і я знімаю на камеру. І це не зупиняє його від брехні в залі суду.

Так може робити лише та людина, яка не боїться покарання і не має честі.

Для мене блюзнірством виглядає той факт, що Анісімов не визнав, що його відкликали виборці, судиться замість того, щоб публічно скласти мандат і вибачитися за те, що зрадив і громаду, і команду навіть не намагався.

При цьому всьому він перший прибіг подавати документи як кандидат в депутати. Якщо він вважає, що виборці відкликали його незаконно – навіщо подаватися на вибори?

А взагалі громада і люди мають розуміти, що ладу в країні не буде доти, доки на низовому рівні такі політики як Анісімов, яким не страшно брехати і в суді, залишаються при владі.

Виборці округу Анісімова молодці, що розпочали процедуру відкликання і вона вистояла в суді. Звісно, що вони можуть подати апеляцію, але з огляду на те, що вибори 29 квітня і навіть Анісімов подав документи це все вже просто конвульсії.

Ось скрін з сайту ЦВК. Вибори призначені і на 26 окрузі нема депутата.

Всім тим, хто нарікає на роботу депутатів, кажу: якщо збереться 30 людей і ініціює процедуру відликання – то за два тижні мешканці вже можуть позбутися свого депутата. За 10 днів назбирати менше 100 підписів, щоб відликати депутата і зламати раз і назавжди корупційні схеми – цілком реально.

Ми самі заслуговуємо ту владу, яку обираємо.

Результат пошуку зображень за запитом "Олександра Куцан"Авторка: Олександра Куцан, голова комісії з питань ЖКГ та транспорту Коцюбинської селищної ради

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539