Сувенірний переїзд: з Андріївського прибрали МАФи (ФОТО)

0

Вночі 4 квітня демонтовано торгівельні ятки на верхньому майданчику Андріївського узвозу, навпроти школи №25. Про це повідомив радник міського голови Києва Дмитро Білоцерковець.

Він говорить, що продавцям українських товарів ручної роботи запропоновані спеціально облаштовані місця поруч – на Алеї художників.

“Hand made” підприємці могли укласти відповідні договори з комунальним підприємством Подільської адміністрації. На жаль, реального “Ukrainian hand made” було мало, в основному це був Китай”, – сказав Білоцерковець.

Демонтаж відбувався під наглядом патрульної поліції.

 

Алея художників – це широкий провулок, розташований за 150 метрів від Андріївської церкви. Місцеві називають його “апендицитом”. І все тому, що алея глуха, розташована збоку, нею можна потрапити на Володимирську гірку. Місцева влада облаштувала виставкові стенди, накриття та освітлення. Деякі художники переїхали туди вже торік.

Зі слів продавців сувенірної продукції, Алея художників для них не надто зручне місце. По-перше, там нема великого потоку людей – туристи туди не зазирають, а отже – продажі низькі. Більшість замість спілкування з відвідувачами грають у шахи чи розгадують кросворди. По-друге, продавці вже кілька років просили столичну владу допомогти їм облаштувати красиві та зручні місця для продажів, за які вони готові були платити.

Те, що кіоски будуть демонтовані, столична влада попереджала ще у лютому. Прибрати МАФи на перетині вулиць Десятинної та Володимирської мали до 1 березня. За словами директора “Київблагоустрою” Андрія Андрєєва, це була “компромісна пропозиція столичної влади на тлі факту самовільного встановлення тимчасових споруд, тобто без будь-яких дозвільних документів”. На рішення київської влади вплинули скарги батьків учнів із сусідньої школи.

Фото – фб Dmitriy Belotserkovets

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539