Рух по вулиці Обухівській. Бути чи не бути?

0

Для вирішення конфліктного питання ми, члени транспортної комісії Київради, ініціювали створення депутатської робочої групи. Окрім мене, до її складу увійшли мої колеги Сергій Харчук із “Самопомочі” та Прохор Антоненко зі “Свободи”.

6 квітня відбулося виїзне засідання робочої групи, де були присутні Богдан Тимченко – заступник директора Департаменту транспортної інфраструктури, Сергій Пилипчук – перший заступник голови Святошинської РДА, Сергій Каневський – начальник КП ШЕУ Святошинського району.

Вранці рух на перехресті контролювало авто патрульної поліції. Поліцейські намагались обмежити рух транзитного транспорту, проте без конфліктів не обійшлося.

Фото: “Громада Київщини”

Я був свідком як під’їжджали люди, показували документи. Поліція їх пропускала. Єдине, що вийшла суперечка з таксистом. Жителі Бучі теж намагались проїхати, вони прекрасно розуміють місцевих, які перекривають дорогу. Тому говорили про добудову Чорнобильської, як зменшення навантаження на масив. Пріоритетом бачу коригування бюджету для завершення Чорнобильської,- коментує депутат Харчук.

Очевидно, що проблема завантаженості вулиці Обухівської полягає у трафіку з Ірпінського напрямку.  

Саме тому ми звернулись до КП “Центр організації дорожнього руху” з проханням промоделювати можливість заборони правого повороту з Ірпінської траси. Таким чином, частина транспортного потоку буде спрямована на перехрестя вулиць Наумова та Підлісної, де було встановлено світлофор. Головне завдання – не допустити транзитний трафік до приватного сектору.

Окрім того, ми звернулись до цього ж комунального підприємства з проханням встановити світлофори на перехресті вулиць Підлісної та Булаховського, а також вулиць Обухівської і Булаховського. Ширина проїжджої частини вулиці Булаховського, Підлісної і Наумова дозволяє обслуговувати відповідний трафік за умови ефективної організації дорожнього руху. Відповідні дороги достатньо широкі. Проте вся проблема у вузьких місцях та організації дорожнього руху на перехрестях, які не спроможні забезпечити існуючий попит.

Фото з ФБ Pups Bogdan?

Очевидно, що соціальна напруга зростає, тому конфлікт потребує нагального вирішення. Біля будинку по вул. Ушакова, 34а існує потреба облаштувати безпечний пішохідний перехід з підвищенням дорожнього покриття до рівня тротуару. Відповідний запит надіслано до КП “ШЕУ Святошинського району”.

У короткостроковій перспективі зменшити навантаження на Обухівську можна завдяки відкриттю інших вулиць з відповідним асфальтовим покриттям, які наразі заблоковані. Буде проведена інвентаризація, щоб з’ясувати, які саме вулиці можливо розблокувати.

Додатково потрібно вивчити ситуацію з вулицею Наумовича на предмет можливості включення її до програми соціально-економічного розвитку для асфальтування та забезпечення благоустрою. Обухівська була заасфальтована в короткі терміни, тому питання прилеглих вулиць може бути вирішено так само оперативно.  

До вирішення існуючої проблеми слід підходити комплексно. За результатами виїзного засідання робоча група попередньо запланувала наступні кроки:

  1. Моделювання лівого повороту з Ірпінської траси та нової схеми організації руху в мікрорайоні;
  2. Звернення до Київміськбуду щодо повного виконання технічних умов по облаштуванню тротуарів;
  3. Розглянути можливість тимчасового встановлення стовпчиків на проїжджій частині у тих місцях, де ширина тротуару не відповідає нормам;
  4. Перегляд наявних схем організацій руху спільно з Київдорсервісом;
  5. Будівництво безпечного пішохідного переходу з підвищенням дорожнього покриття до рівня тротуару;
  6. Встановлення чітких строків по проектуванню та будівництві продовженні вулиці Чорнобильської;
  7. Здійснити контроль за виконанням плану будівництва дворівневої розв’язки біля метро Академмістечко;
  8. Департаменту транспортної інфраструктури опрацювати питання щодо розробки відповідної схеми проїзду автотранспортну на момент ремонту проїжджої частини проспекту Палладіна.

На наступному засіданні транспортної комісії Київради буде надано протокол виїзної наради  робочої групи. Важливо пам’ятати, що повага один до одного це ознака цивілізованого суспільства.

Ілля Сагайдак, депутат Київради спеціально для “Громади Київщини”

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539