Потяг у дитинство: у Києві запрацювала дитяча залізниця (ФОТО)

0

У Сирецькому парку столиці розпочався 65-й сезон роботи Київської дитячої залізниці. Від станція “Вишенька” урочисто пішов червоний паровоз. Обслуговують рейс – традиційно діти.

Київська дитяча залізниця була відкрита 2 серпня 1953 року начальником Південно-Західної залізниці Петром Кривоносом. З того часу понад 30 тисяч юних залізничників спробували свої сили у професії. Хтось ставав машиністом тепловозу, хтось – його помічником або ж черговим по залізничній станції, диспетчером руху, касиром, провідником пасажирського вагона та навіть монтером колії.

Столична дитяча залізниця замкнута у кільці, її довжина – близько 2,5 кілометрів. Крім того, залізниця має 100-метровий віадук та 7 стрілочних переводів. На її балансі два тепловози, паровоз та шість пасажирських вагонів. Кінцева зупинка – “Яблунька”.

За сезон залізниця перевозить майже 20 тисяч пасажирів.

Потяги курсуватимуть по суботах та неділях з 1 травня з 10:30 до 17:20. Тривалість поїздки – 20 хвилин. Вартість квитка для дорослих – 24 гривні, дітей – 18 гривень, малюки до 6 років подорожують безкоштовно.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539