Тюльпаноманія по-київськи: де можна побачити одночасно 250 тисяч бутонів (ФОТО)

0

Замість мандрівки до Голландії можна приїхати до Києва – на столичних пагорбах цілий місяць квітнутимуть сотні тисяч культових для цієї країни квітів.

На Співочому полі Печерського ландшафтного парку вже стартувала виставка тюльпанів “Навколо світу”. Для неї столичні флористи підібрали 15 різновидів тюльпанів за формою, кольором і терміном цвітіння.

Квіткова історія триватиме у десяти містах світу. Приміром, Деснянський район запрошує до Амстердаму. Флористи розповідають, що перші екземпляри тюльпанів з’явилися там у 1570 році, коли французький ботанік Карл Клузіус на запрошення приїхав працювати до Голландії та прихопив разом з насінням рослин кілька цибулин тюльпанів. Квітка так полюбилася, що голландці захопилися нею, та почалась справжня тюльпаноманія.

Окрім Амстердама на виставці є композиції-візитівки Венеції, Нью-Йорку, Лондону, Сіднею, Парижу та інші. Над їх створенням працювали півтори сотні людей.

Серед сортів тюльпанів можна побачити: Кейп Таун – жовтий з червоною каймою, Мондіал – білий махровий, Вікінг – ранній червоний, Епрікот Фокс – абрикосовий, Стронгголд – жовтий, БлуДаймонд – пурпурний, схожий на піон, Ред Рівайвел – яскраво-червоний, Флемінг Флег – фіолетовий.

Вхід на виставку платний. Вартість квитків: 50 гривень – дорослий та 25 гривень – дитячий. Безкоштовно – дітям до 7 років та пільговикам – пенсіонерам, людям з інвалідністю, чорнобильцям, учасникам бойових дій.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539